"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Με ζωγραφική και ποίημα του Ρίτσου, εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει την Παρασκευή 12 Ιούνη εκδήλωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου προκειμένου να παρουσιάσει τα έργα των μαθητών δημοτικών σχολείων των Τρικάλων που εμπνεύστηκαν μια ζωγραφιά από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Η Ειρήνη». Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τις απογευματινές ώρες θα συνοδεύεται από καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) επιστολή της οποίας στάλθηκε σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Ήδη τα πρώτα μηνύματα για την επιστολή της Επιτροπής δείχνουν πως αυτή έχει γίνει δεκτή από σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων ώστε να πείθουν πως τα έργα που θα παρουσιαστούν θα αποτυπώσουν με το δικό τους σχέδιο και χρώμα τους στίχους του ποιητή.

eirini

Η Επιστολή της ΕΕΔΥΕ

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή «η ΕΕΔΥΕ εκτιμά ότι μέσα από το παιδαγωγικό έργο στο σχολείο χρειάζεται να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση και οι δραστηριότητες γύρω από το φλέγον ζήτημα της ειρήνης και ενάντια στους πολέμους. Ταπαιδιά μας, βρίσκονται πολύ συχνά αντιμέτωπα με τις εικόνες του πολέμου, με τις εικόνες των αθώων θυμάτων από τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, και αλλού. ΗΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης κατά τόπους θα αναπτύξουν μια σειρά δραστηριότητες με κεντρικό ζήτημα την εναντίωση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια σε κάθε ελληνική συμμετοχή και ενεργό εμπλοκή σε αυτές.

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που χτυπάνε σήμα κινδύνου, μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Είναι στο χέρι μας να βάλουμε εμπόδια στα επικίνδυνα σχέδια για το λαό και τα παιδιά του.

Με τις σκέψεις αυτές, σας καλούμε να πάρετε μέρος στις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ, να οργανώσουμε συζητήσεις και παρεμβάσεις μέσα στο μάθημα με θέμα την ειρήνη. Να βοηθήσουμε τα παιδιά να εμπνευστούν από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ειρήνη», να κάνουν ζωγραφιά το περιεχόμενό του».

 

Οι όροι του διαγωνισμού

Τα έργα των μαθητών με τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μπορούν να είναι είτε ατομικά, είτε συλλογικά

Όσον αφορά στα ατομικά έργα καλό θα ήταν να μην ξεπερνάνε το μέγεθος χαρτιού Α3, ενώ για τα συλλογικά έργα το μέγεθος να μην ξεπερνάει τις διαστάσεις (1.5X1.5)

Τα στοιχεία του κάθε παιδιού που συμμετέχει (ονοματεπώνυμο, τάξη, σχολείο) να αναγράφονται κάτω δεξιά στο έργο

Τα έργα καλό θα ήταν να παραδοθούν το αργότερο μέχρι 1η Ιουνίου 2015 στις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης, οι οποίες μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο θα οργανώσουν εκθέσεις στις οποίες θα παρουσιαστούν τα έργα των παιδιών και για τις οποίες θα ενημερωθείτε κατά τη διαδικασία παράδοσης των έργων.

Σε κάθε παιδί θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

 

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης