Με ημερίδα για σύγχρονους και αβέβαιους γκασταρμπάιτερ καταπολεμάται η ανεργία; Reviewed by Momizat on . Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας καταρρακώνει συνειδήσεις και συνθλίβει ζωές. Και, αντί να δοθούν κίνητρα για εργασία, ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει ολόκληρη η Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας καταρρακώνει συνειδήσεις και συνθλίβει ζωές. Και, αντί να δοθούν κίνητρα για εργασία, ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει ολόκληρη η Rating: 0

Με ημερίδα για σύγχρονους και αβέβαιους γκασταρμπάιτερ καταπολεμάται η ανεργία;

Με ημερίδα για σύγχρονους και αβέβαιους γκασταρμπάιτερ καταπολεμάται η ανεργία;

Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας καταρρακώνει συνειδήσεις και συνθλίβει ζωές. Και, αντί να δοθούν κίνητρα για εργασία, ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει ολόκληρη ημερίδα, για να φύγουν οι τρικαλινοί άνεργοι, να πάνε Γερμανία, να καταρτιστούν σε εργασίες. Καλές οι προτάσεις και οι ενημερώσεις για το τι συμβαίνει, ώστε να γνωρίζουν όλοι τις σχετικές δυνατότητες, αλλά, έχει εξαντλήσει ο Δήμος τις δυνατότητες να δημιουργήσει συνθήκες για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα; Ή ελπίζει και περιμένει μόνο να λειτουργήσουν οι δομές μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, που επίσης δεν προσφέρουν δουλειά άμεσα;
Σημασία, πλέον, δεν έχει να δίνει ένας Δήμος μόνο την πληροφόρηση για προγράμματα να ξαναπάμε Γερμανία… αυτή τη φορά για κατάρτιση. Σημασία έχει, να μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για δουλειά εδώ, να δίνει τις πληροφορίες, να στηρίζει πρωτοβουλίες. Σαφώς και δεν είναι φορέας παροχής εργασίας. Σαφώς και δεν είναι «υποχρεωμένος» να επιλύσει το πρόβλημα. Είναι, όμως, η πιο κοντινή στον λαό δομή, από τις λίγες που εμπιστεύεται και αυτή που μπορεί να συνολικοποιήσει αιτήματα και να αναλάβει ουσιασιτκή δράση.
(Διαβάστε εδώ τι γράφαμε πριν λίγες ημέρες, για την πολιτική διάσταση το προγράμματος)
Θανάσης Μιχαλάκης

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων:

germania1Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας (www.grde.eu/el) και σε συνεννόηση με την Κεντρική Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας της Γερμανίας, επιθυμεί να διευκολύνει τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων της περιοχής του Δήμου, σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόγραμμα αφορά άνεργους νέους της Ευρώπης, διπλωματούχους ή μη, που ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν πιστοποιημένη εξειδίκευση με τη μέθοδο της δυαδικής  κατάρτισης. Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2013 και στόχος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαρκεί έως τα τέλη του 2016 και από αυτό έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν νέοι από χώρες της Ε.Ε., ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Tο πρόγραμμα στηρίζει την:

1.επαγγελματική κατάρτιση μέχρι τριών (3) ετών για απόκτηση εξειδίκευσης            (οι ενδιαφερόμενοι αναφέρουν ποια διττή/δυαδική εκπαίδευση (+/- 3ετής ) φιλοδοξούν)

2.απασχόληση εξειδικευμένων ανέργων (για ορισμένα επαγγέλματα) μέχρι και σαράντα (40) ετών ,

Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει κατά περίπτωση οικονομική στήριξη, κατά τη διάρκεια της μαθητείας και σειρά άλλων βοηθημάτων όπως πχ. για τα έξοδα μετακίνησης, εκμάθησης γλώσσας, πρακτική άσκηση προσαρμογής, παροχές για την προετοιμασία της εργασιακής ένταξης σε ορισμένα επάγγελμα.

Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τoυς υπευθύνους του προγράμματος,  θα υλοποιήσει  ημερίδα, στις 21 Ιανουαρίου του έτους 2014, ώρα 18.00 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν απευθείας σε επαφή με τον υπεύθυνο του προγράμματος και να εξατομικεύσουν τα ερωτήματά τους.

 

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας