Με καταλήψεις δημαρχείων και 48ωρη απεργία « υποδέχεται» η ΠΟΕ-ΟΤΑ το νέο Μνημόνιο Reviewed by Momizat on . Δυναμική είναι η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνολικά των εργαζομένων στους Δήμους  στην σκληρότερη μέχρι τώρα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση . Την Πέμπτη 5 Μαΐου μ Δυναμική είναι η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνολικά των εργαζομένων στους Δήμους  στην σκληρότερη μέχρι τώρα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση . Την Πέμπτη 5 Μαΐου μ Rating: 0

Με καταλήψεις δημαρχείων και 48ωρη απεργία « υποδέχεται» η ΠΟΕ-ΟΤΑ το νέο Μνημόνιο

Με καταλήψεις δημαρχείων και 48ωρη απεργία « υποδέχεται» η ΠΟΕ-ΟΤΑ το νέο Μνημόνιο

Δυναμική είναι η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνολικά των εργαζομένων στους Δήμους  στην σκληρότερη μέχρι τώρα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση .

Την Πέμπτη 5 Μαΐου με ευθύνη των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας  στα  Γκαράζ, στα Δημαρχεία και σε Δημοτικά Κτίρια με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων. Για το ποια κτίρια θα καταληφθούν εκτός από τα γκαράζ των Δήμων αποφασίζει ο τοπικός Σύλλογος.

Και αμέσως , τις ημέρες ψήφισής του , προχωρά σε  48ωρη Απεργία

dimotikoi

Σε ανακοίνωσή της , η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει ότι « παρά τις καθυστερήσεις επικοινωνιακής τακτικής, όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. θα καταθέσει προς ψήφιση τις επόμενες ώρες ή ημέρες το σχέδιο Νόμου για την «ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» που συμφώνησε με το κουαρτέτο των θεσμών.

Όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει η τελική μορφή του νομοσχεδίου είναι κατά πολύ χειρότερη από την πρόταση της συγκυβέρνησης που μήνες πριν είχε κατατεθεί. Μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, «τσεκούρι» στο εφάπαξ, επανυπολογισμός των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων!!! Και αυτά είναι λίγα από τα μέτρα-φωτιά. Σχέδιο Νόμου που μας βρίσκει ιδεολογικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά, εργασιακά αντίθετους!!!»

Υπογραμμίζει ότι «οι  εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν στάθηκαν μπροστά στον «οδοστρωτήρα» νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια και εφαρμόζουν οι εγχώριες κυβερνήσεις. Και σε αυτόν τον αγώνα στέκονται ενωτικά και αποφασιστικά και ΑΠΑΙΤΟΥΝ την απόσυρση του Νομοσχεδίου που δίνει τη χαριστική βολή στους απόμαχους της εργασίας και στερεί την ελπίδα από κάθε εργαζόμενο για μια αξιοπρεπή σύνταξη ακόμα και μετά από 40 χρόνια εργασίας ενώ την καθιστά απαγορευτική για τους νεότερους».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή