"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Με μεγάλη συμμετοχή το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

festival kne

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στα Τρίκαλα οι κεντρικές εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ,στο γνώριμο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.

Εμφάνιση Υποψήφιοι-3.jpg

Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” πραγματοποιήθηκε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, γι’ αυτό και στο πρόγραμμά του ξεχώριζε η  πολιτική- προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον Αχιλλέα Κανταρτζή, ,μέλος της ΚΕ  του ΚΚΕ & επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος στο νομό Τρικάλων

Εμφάνιση Αχ.Κανταρτζής.jpg

Στην ομιλία του ο Αχιλλέας Κανταρτζής κάλεσε τα λαϊκά στρώματα των Τρικάλων να θυμηθούν:

«…Πως πήγαμε από το περίφημο « λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρεου που κέρδισε τις εκλογές με εκείνο το θριαμβευτικό 44% …. στο πρώτο μνημόνιο.

Πως πήγαμε από το περίφημο Πρόγραμμα του Ζαππείου του Αντωνη Σαμαρά στο δεύτερο μνημόνιο, που όμως δεν είχε ψηφίσει το πρώτο.

Για να φθάσουμε στο τρίτο μνημόνιο και το φαρμακερό το χειρότερο όλων γιατί προσθέτει καινούργια βάσανα στα δύο προηγούμενα που τα διατηρεί στο ακέραιο η « για πρώτη φορά κυβέρνησης της αριστεράς»  για να μην ξεχνιέμαστε, του Αλέξη Τσίπρα.  Το 3ο μνημόνιο που το ψήφισαν όλοι μαζί. Παλαιό και νέο πολιτικό προσωπικό. ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Οι αδιάφθοροι με τους διεφθαρμένους. Όλος αυτός … « ο όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος» αυτό είναι το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα όπως αμείλικτα τους ξεσκεπάζει με τους πάντα διαχρονικούς στίχους του ο ποιητής.»

  Και δεν τα λέμε για τίποτα άλλο. Αλλά γιατί ξαναθυμηθήκαν πάλι την διαπλοκή, την διαφθορά και την ηθική, την σαπίλα του παλαιού πολιτικού συστήματος και ποιος το λέει αυτά.; ποιος μιλάει για ηθική;

Αυτοί που με τους νόμους που ψηφίζουν κλέβουν το ψωμί του εργάτη  τον μόχθο του αγρότη, στην σύνταξη του συνταξιούχου για να στηρίξουν τα κέρδη του κεφαλαίου

Αυτοί που με τους νόμους που ψηφίζουν καταδικάζουν τους ανήμπορους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τις πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου; Τις διαδικασίες φαστ τρακ  για την ψήφιση των νόμων στην βουλή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σαν τον καλό τον μαθητή ξεπέρασε ακόμη  και τον δάσκαλο,  τις πρακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προηγούμενα κατήγγειλε;  Τίποτα δεν άφησαν όλα τα αντέγραψαν από εκείνα που έκαναν οι προηγούμενοι.

Εμφάνιση 1.jpg

Πόσο γρήγορα παλαιά και νέοι υπηρέτες του συστήματος προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου χωρίς να διστάζουν μπροστά σε τίποτα αντιγράφοντας ο ένας τις πρακτικές του άλλου.»

Στη συνέχεια της ομιλίας του απευθυνόμενος στο λαό της περιοχής μας τόνισε:

«Εχετε τώρα την πείρα, πικρή πείρα. Μην σταυρώνετε τα χέρια. Κάντε την αγανάκτηση δύναμη αγώνα και ανατροπής.

Σηκώστε ψηλά το κεφάλι. Πάρτε την τύχη στα δικά σας  χέρια. Γυρίστε την πλάτη σε όλους αυτούς τους ψευτοσωτήρες. Γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλλήματα και τις παγίδες που στήνονται.

Είναι πραγματικά να βγαίνει κανείς από τα ρούχα του ακούγοντας όλα  αυτά τα κόμματα που ψήφισαν πριν 20 μέρες  ξημερώματα, παραμονή 15 Αύγουστου το τρίτο μνημόνιο να ζητάνε την ψήφο για να το εφαρμόσουν λέει, φιλολαϊκά.

Τι να πεί κανένας; Πόση υπομονή να έχεις να τους ακούς όλους αυτούς που ψήφισαν την μείωση των συντάξεων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Που ψήφισαν την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Που αύξησαν τον ΦΠΑ στο 23%. Που ψήφισαν την φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ με 26%. Που ψήφισαν την κατάργηση του αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου. Όλους αυτούς που ψήφισαν τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών. Όλους αυτούς που ψήφισαν τα νέα χαράτσια για τους αυτοαπασχολούμενους και μια σειρά άλλα δυσβάστακτα αντιλαϊκά μέτρα.

Τι να πεί κανείς για όλους αυτούς που έχουν δεσμευθεί να φέρουν άμεσα στην βουλή τον Οκτώβρη τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό που θα ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει με την ενοποίηση των ταμείων την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την νέα μείωση των συντάξεων.

Αλήθεια πόση υπομονή να έχεις να ακούς τα ψέματα τους!!! Έχει και αυτή τα όρια της

Και έχουν το θράσος όλοι αυτοί να έρχονται να ζητάνε την ψήφο σας.

Γυρίστε τους τις πλάτες. Και τους παλαιούς και τους νέους υπηρέτες του συστήματος.

Μην  τους δώσετε το δικαίωμα με την ψήφο σας να βγουν στις 21 του Σεπτέμβρη και να πουν. Ο λαός μας ψήφισε, συμφωνεί στο πρόγραμμα μας.  Και αφού μας ψήφισε Συναινεί στον σφαγιασμό του.

Μην εμπιστεύεστε τις νέες κάλπικες υποσχέσεις που μοιράζουν…

 

…Γι’ όλους αυτούς τους λόγους  η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ζωτικής σημασίας για τον λαό τώρα που έπεσαν οι μάσκες και ετοιμάζεται νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων.

Δυνατό όσο γίνεται πιο δυνατό ΚΚΕ και μέσα από τις εκλογές  ιδιαίτερα τώρα που θα το ξαναπούμε έπεσαν οι μάσκες, τώρα που είναι πολλοί αυτοί που το αναγνωρίζουν και το λένε ότι το ΚΚΕ  τελικά δικαιώθηκε και είναι το μόνο κόμμα που δεν κορόιδεψε τον λαό.»

 

Επίσης, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πλαισιώθηκαν από ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα τόσο από μαθητικό συγκρότημα, όσο και από τη λαϊκή-δημοτική ορχήστρα  που κράτησε συντροφιά στο πολυπληθές κοινό ως τις πρώτες πρωινές ώρες,

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων , οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα της δημιουργικής απασχόλησης στον παιδότοπο που λειτουργούσε στο χώρο και είχε σαν κεντρικό θέμα: «Αν όλα τα παιδιά της γης…» περιλαμβάνοντας πλούσιες δραστηριότητες με θέμα την ειρήνη και τη φιλία των λαών.

Ταυτόχρονα οι φίλοι του βιβλίου βρήκαν αρκετά ενδιαφέροντα στο στέκι του βιβλιοπωλείου με δεκάδες τίτλους πολιτικού, ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου.

                                        TΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης