Με μειώσεις 50% ξεκινούν οι εκπτώσεις στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Με την ευχή του εμπορικού κόσμου να ξεχάσουν για λίγο οι καταναλωτές τις εκλογές, εκμεταλλευόμενοι τις ποικίλες ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και έξυπ Με την ευχή του εμπορικού κόσμου να ξεχάσουν για λίγο οι καταναλωτές τις εκλογές, εκμεταλλευόμενοι τις ποικίλες ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και έξυπ Rating: 0

Με μειώσεις 50% ξεκινούν οι εκπτώσεις στα Τρίκαλα

0000000000000000000000000000000000000

Με την ευχή του εμπορικού κόσμου να ξεχάσουν για λίγο οι καταναλωτές τις εκλογές, εκμεταλλευόμενοι τις ποικίλες ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και έξυπνες αγορές, ξεκινούν από αύριο Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις στα Τρίκαλα.

Οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν αύριο, Δευτέρα, και λήγουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015.
Ωστόσο αν και οι προσδοκίες για ανάκαμψη του τζίρου είναι χαμηλές, ωστόσο οι ελπίδες για αναζωπύρωση της καταναλωτικής κίνησης παραμένουν ζωντανές…

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
0000000000000000000000000000000000

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων μετά την έκπτωση.

Οι επικείμενες εκπτώσεις, σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, «έχουν ιδιαίτερη σημασία για χιλιάδες επιχειρήσεις που περιμένουν αναθέρμανση της κίνησης, έτσι ώστε να αποφύγουν τις δυσμενείς παρενέργειες της αναδουλειάς.

Από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν όσο αυτό είναι οικονομικά δυνατόν, τις πλέον συμφέρουσες τιμές των ειδών αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Οι έμποροι, θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τους καταναλωτές με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων έτσι ώστε να αναστρέψουν έστω και προσωρινά το υποτονικό κλίμα της αγοράς».

Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας, με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, συμβουλεύει τους καταναλωτές:

– Να ιεραρχήσουν τις αγορές τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.

– Να κάνουν επισταμένη σύγκριση τιμών και ποιότητας, ιδιαίτερα πριν από την έναρξη των εκπτώσεων για να διαπιστώνουν εάν από την έναρξή τους εμπεριέχουν έκπτωση.

– Να καταρτίσουν λίστα με τα απαραίτητα είδη.

– Να διαχωρίσουν το θέλω από το χρειάζομαι.

– Να μην αγοράζουν βεβιασμένα, γιατί κερδισμένοι καταναλωτές θα είναι αυτοί που η αγοραστική τους συμπεριφορά θα είναι πέρα του δέοντος ορθολογική.

– Οι καταναλωτές δεν πρέπει να βιάζονται καθώς οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή πριν επιλέξουν τα απαραίτητα είδη για το νοικοκυριό τους.

– Να ενημερώνονται για τις αλλαγές των ειδών που αγοράζουν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

– Να ζητάνε αποδείξεις, γιατί αφενός αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού είδους και αφετέρου αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.

– Να ζητάνε πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζουν με δόσεις.

– Nα καταγγέλλουν οτιδήποτε «στραβό» πέφτει στην αντίληψή τους στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για παραπλανητικές – πλασματικές εκπτώσεις.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή