Με νέα κριτήρια οι διορισμοί των Διοικητών στα Νοσοκομεία! Τι έρχεται Reviewed by Momizat on . Με νέα κριτήρια θα διορίζονται αλλά και θα αξιολογούνται σύντομα οι Διοικητές των Νοσοκομείων. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για την Με νέα κριτήρια θα διορίζονται αλλά και θα αξιολογούνται σύντομα οι Διοικητές των Νοσοκομείων. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για την Rating: 0

Με νέα κριτήρια οι διορισμοί των Διοικητών στα Νοσοκομεία! Τι έρχεται

Με νέα κριτήρια οι διορισμοί των Διοικητών στα Νοσοκομεία! Τι έρχεται

Με νέα κριτήρια θα διορίζονται αλλά και θα αξιολογούνται σύντομα οι Διοικητές των Νοσοκομείων.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για την επιλογή, την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και τον νέο τρόπο βαθμολόγησής τους.

Μάλιστα όπως αναφέρουν  πηγές του HealthReport.gr, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει και η σχετική θεσμοθέτηση των νέων κριτηρίων επιλογής και αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων, δεδομένου ότι οι σχετικές ρυθμίσεις αναμένεται να ενσωματωθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή από το υπουργείο υγείας.

Με βάση τις πληροφορίες  στις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται ενιαίο πλαίσιο για τον τρόπο που θα επιλέγονται οι Διοικητές, ενώ όταν θα διορίζονται θα περνούν και ελέγχους αφού θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης που σήμερα εφαρμόζονται μόνο προφορικά.

Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, μέσα στα κριτήρια αξιολόγησης των Διοικητών θα είναι η αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών που έχουν τεθεί, η βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών τόσο στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όσο και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Άλλωστε πρόσφατα Διοικητές των Νοσοκομείων που πέρασαν από αξιολόγηση δεν πήραν τον απαραίτητο βαθμό και απομακρύνθηκαν.

Μάλιστα υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι σύντομα έρχεται και η δεύτερη φουρνιά των απομακρύνσεων και ήδη η σχετική λίστα είναι έτοιμη. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Τσουνάμι εξόδου διοικητών από το ΕΣΥ! Πότε θα απομακρυνθούν»

Πάντως μέσα στη θεσμοθετημένη αξιολόγηση που θα περνούν οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα είναι και η αυστηρή τήρηση της λίστας των χειρουργείων, καθώς σήμερα διαπιστώνεται ότι δεν τηρείται και παρακάμπτεται ουσιαστικά…κάτω από τα μάτια των Διοικητών.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή