"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Με νέα ορμή στη μάχη για την απεργία της 27ης Νοέμβρη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνέντευξη τύπου για την ανάδειξη της σημασίας που έχει στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος το πετυχημένοδίμηνο αγωνιστικών πρωτοβουλιών και δραστηριότητας που κορυφώθηκε με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, αλλά και η συνέχεια με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη , διοργάνωσε στα Τρίκαλα η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στην εισηγητική της ομιλία η Βάσω Μπακάση , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ & μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε χαρακτηριστικά:

« Εκ μέρους της Γραμματείας Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ χαιρετίζουμε όλους εκείνους που συμμετείχαν από το Νομό μας το Σάββατο 1η Νοέμβρη στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Εργαζόμενους, άνεργους, Συνταξιούχους, Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες, Γυναίκες, νέους και συναντηθήκαμε με την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές από το νομό μας , ενώσαμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες φωνές που σηκώσανε κεφάλι διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, αρνούμενοι να ζήσουμε σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης’’.

Χαιρετίζουμε τα εργατικά σωματεία και συλλόγους του Νομού μας, που πήραν απόφαση συμμετοχής και συνέβαλαν στην διοργάνωση και επιτυχία του συλλαλητηρίου , μεταφέροντας το μήνυμα του λαϊκού ξεσηκωμού.Δεν «τσιμπήσαν» στη συκοφαντία, τον αποπροσανατολισμό, την προβοκάτσια που μέρες τώρα σπέρναν επιχειρηματικοί όμιλοι και συνδικαλιστικές ηγεσίες και ομάδες, ότι το συλλαλητήριο είναι τάχα «κομματικό», ότι το αποφάσισε μόνο του το ΠΑΜΕ. Δεν τους πέρασε.

Το συλλαλητήριο έστειλε μήνυμα ότι υπάρχουν νέες δυνάμεις που είναι έτοιμες να κάνουν το βήμα και να ενισχύσουν τις γραμμές του εργατικού, λαϊκού κινήματος και του ταξικού αγώνα.

Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.

Αυτοί είναι και οι λόγοι που τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα «εξαφάνισαν» τις αποφάσεις 1.000 και άνω σωματείων και φορέων και τις φωνές 100.000 ανθρώπων.

Συνεχίζουμε με νέα ορμή!

Καλούμε τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος να βρεθούν σε θέση ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και αποφασιστικότητας για να τα βγάλουμε πέρα στο διαρκή πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η πλουτοκρατία, οι κυβερνήσεις της και οι κάθε λογής μηχανισμοί που είναι στην υπηρεσία της.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.

Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στο νομό μας

Καλούμε όλους τους εκλεγμένους στα Δ.Σ. των σωματείων και μαζικών Φορέων, να συνεδριάσουν ΑΜΜΕΣΑ για την καλύτερη οργάνωση για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη.

Να συζητήσουν πλατιά με τα μέλη τους, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συσκέψεις, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα που είχε το συλλαλητήριο στην 1η Νοέμβρη.

  • Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

  • Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων.

  • Καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

  • Να δυναμώσει ΠΑΝΤΟΥ, η εφ’ όλης της ύλης η αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν.

Καλούμε σωματεία, εργατικά, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιουχικά, συλλόγους γυναικών, αγροτικούς και νεολαίας να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις

27 Νοέμβρη στις 10.00π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!»

20141101_113857

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης