"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

34 C
Trikala

Με πίστη στην παράδοση και στα έθιμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πιστός στην παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα του τόπου μας ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας πρωτοστάτησε για μια ακόμη φορά διοργανώνοντας τη 2η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, συμμετέχοντας η πλειονότητα των μελών, πλήθος κατοίκων, παρουσία του νέου δημάρχου κυρίου Μεριβάκη και των συμβούλων του, του Βουλευτή Τρικάλων κυρίου Βλαχογιάννη, της κυρίας Ταμήλου και πολλών εκπροσώπων φορέων της περιοχής.
Στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας το σκηνικό ήταν άκρως παραδοσιακό. Ο Σύλλογος έστησε την δική του παραδοσιακή κουζίνα και οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες έλαβαν τους «σοφράδες» (ειδικά παραδοσιακά τραπέζια για το άνοιγμα των φύλλων) και τους πλάστες ετοιμάζοντας τις εξαιρετικές σε νοστιμιά πίτες. Ήρθαν να θυμηθούν την εποχή της νιότης, τότε που για να παντρευτούν τα κορίτσια του χωριού έπρεπε να γνωρίζουν να πλάθουν την πίτα, να ανάβουν τη γάστρα, γεγονός που κέντριζε την εκτίμηση των πεθερικών.
«Δεν μπορούμε να λησμονήσουμε τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας. Είναι οι αναμνήσεις του παρελθόντος που έρχονται να συναντήσουν τις θύμησες του σήμερα. Προς σ’ αυτή τη κατεύθυνση εργαζόμαστε όλα τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας. Να φέρουμε τους συντοπίτες μας κοντά στην ιστορία και την παράδοση που μας ακολουθεί», σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Δέσποινα Μπότη η οποία λίγο αργότερα αναφέρθηκε σε κάθε πτυχή της ιστορίας για την παρασκευή της πίτας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση χορευτικών των Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Θεριστάδες» παράρτημα Φανερωμένης, Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γριζάνου «Ο Βλύζας», Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Ο Άγιος Γεώργιος», Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης και Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.
Ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτή η άκρως επιτυχημένη εκδήλωση, τους επισκέπτες, όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν με τα χορευτικά τους καθώς επίσης και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για την προβολή της εκδήλωσης.
farkadona7 farkadona6 farkadona5 farkadona4 farkadona3 farkadona2

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μου άρεσαν πολύ οι δραστηριότητες σας. Είναι πολύ σημαντικό που οι γυναικείοι Σύλλογοι είναι κοντά στην παράδοση. Με αυτό τον τρόπο διατηρούμε αναμμένη τη δάδα για την πίστη την πατρίδα και για την ανθρωπιά. Σας εύχομαι να έχετε καλή και δημιουργική νέα χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης