Με Πισσία και Χρυσόγελο οι Πράσινοι Reviewed by Momizat on . Ο Βαγγέλης Πισσίας και ο Νίκος Χρυσόγελος είναι οι δύο πρώτοι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων. Έπειτα από μια διαδικασία άμεσης δημοκρατίας Ο Βαγγέλης Πισσίας και ο Νίκος Χρυσόγελος είναι οι δύο πρώτοι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων. Έπειτα από μια διαδικασία άμεσης δημοκρατίας Rating: 0

Με Πισσία και Χρυσόγελο οι Πράσινοι

Με Πισσία και Χρυσόγελο οι Πράσινοι

Ο Βαγγέλης Πισσίας και ο Νίκος Χρυσόγελος είναι οι δύο πρώτοι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων.

Έπειτα από μια διαδικασία άμεσης δημοκρατίας η οποία έδωσε σε όλα τα μέλη τους τη δυνατότητα να επιλέξουν τους 10 υποψήφιους σε σύνολο 21 υποψηφιότητων, μέσα από μία ψηφοφορία η οποία διήρκεσε πανελλαδικά 10 μέρες, οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιό τους.

Έτσι ο Βαγγέλης Πισσίας με 251 ψήφους και ο Νίκος Χρυσόγελος με 210 ψήφους κατοχυρώνουν τις δύο πρώτες θέσεις στην ευρωλίστα, ενώ ακολουθούν οι Κωνσταντίνα Κοσμίδου, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ελεάννα Ιωαννίδου, Δήμητρα Γωγάκου, Σταύρος Αγογλωσσάκης, Ηλίας Γιαννίρης, Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Μπλιώνης.

«Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα», εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Μάγκυ Δούση αναφερόμενη στον τρόπο ανάδειξης των υποψηφίων «ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου τη διαδικασία εκλογής των συν-επικεφαλής της κοινής ευρωπαϊκής καμπάνιας και είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μία πολιτική ομάδα επιλέγει επικεφαλής με άμεση συμμετοχή όλων των μελών και φίλων της, καθώς η διαδικασία προβλέπει την απευθείας εκλογή από τα μέλη και τους φίλους των Πρασίνων με ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα διαρκέσει έως τις 18 Ιανουαρίου.

Και στην Ελλάδα όμως οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουν να είναι το μόνο κόμμα που ακολουθεί μια τόσο αμεσοδημοκρατική διαδικασία για να επιλέξει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιό τους».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ο Βαγγέλης Πισσίας, είπε:

«Δεν θέλουμε μόνο να πέσει μια κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε μόνο να πέσει το μνημόνιο που κάποιοι υπέγραψαν για να μας επιβληθεί ή για να οδηγηθούμε μόνοι μας σε ένα άγραφο μνημόνιο.

Η κρίση σήμερα δεν είναι μόνο οικονομική, είναι κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική, αξιακή, ηθική. Είναι κρίση που δημιουργεί ανθρώπινες κοινωνικές πληγές αλλά και κρίση που οδηγεί στην καταστροφή της εκπληκτικής φύσης που μας δόθηκε. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι κόμμα υποσχέσεων.

Η πολιτική και κοινωνική οικολογία είναι κίνημα ιδεών, προγράμματος, προτάσεων και συγκεκριμένων πράξεων. Το πρόγραμμα της πολιτικής και κοινωνικής οικολογίας δεν είναι πρόγραμμα αρνήσεων αλλά θέσεων και προπαντός συνθέσεων»

«Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες» ανέφερε ο Ν. Χρυσόγελος και προσέθεσε:

«Οι πολίτες μπορούν να στείλουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα για αλλαγή της Ευρώπης και της Ελλάδας σε μια κατεύθυνση που θα είναι προς όφελος των πολιτών, συμμετέχοντας μαζικά και επιλέγοντας με την ψήφο τους προγράμματα που να τους εκφράζουν.

Οι Πράσινοι σαφώς δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική, κοινωνική, αλληλέγγυα, οικολογική ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Να κλείσουμε το δρόμο στις λαϊκίστικες, εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις που επιδιώκουν την αποδόμηση της Ευρώπης, την απομόνωση και την κατεδάφιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κοινωνικού μοντέλου και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Ο απομονωτισμός δεν είναι η απάντηση στην ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη αγορά ή στις ισοπεδωτικές πολιτικές λιτότητας –η λύση βρίσκεται στην περισσότερη αλλά πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη, που έχει ως αδιαπραγμάτευτους πυλώνες της τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αλληλεγγύη και την προστασία του περιβάλλοντος».

Αφήστε το σχόλιο σας