Με ποιον θα συμπράξει η ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας; Reviewed by Momizat on . Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέματα τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικέ Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέματα τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικέ Rating: 0

Με ποιον θα συμπράξει η ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας;

Με ποιον θα συμπράξει η ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας;

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέματα τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Φώτης Κουβέλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου και ενημέρωσε για τις σχετικές διεργασίες που έχουν γίνει και για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες.

Κατόπιν, ο Γραμματέας της Κ.Ε., Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος για την επόμενη περίοδο.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση. Αυτό, παρότι γενικό, δείχνει έναν δρόμο: οι θέσεις και οι αρχές της ΔΗΜΑΡ είναι σαφώς πιο κοντά σε αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ ό,τι αυτές του Κ. Αγοραστού. Φυσικά, μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν άξιους και ικανούς δημάρχους, καθώς και δημοτικά Συμβούλια, στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, για τις οποίες υπήρξε ειδικός κύκλος συζήτησης, η Δημοκρατική Αριστερά θα επιχειρήσει να συνδέσει το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές και θα επιμείνει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η κατανομή των αρμοδιοτήτων και τομέων του κόμματος στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία είναι η εξής:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΜΕΑΣ
1 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
2 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ε.ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

3 ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
4 ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
5 ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
6 ΚΑΡΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
7 ΚΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
8 ΛΙΟΝΑΡΑΚΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ
9 ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ
10 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
11 ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

12 ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΕΦΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
13 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
14 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
15 ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
16 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
17 ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗ ΝΤΟΡΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
18 ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
19  ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή