Με ποιο δικαίωμα Δήμαρχε; Reviewed by Momizat on . Σχετικά με το θέμα των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών των δημοτών στις οποίες προέβη ο Δήμος Τρικαίων για οφειλές προς αυτόν έχω να επισημάνω τα ακόλουθ Σχετικά με το θέμα των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών των δημοτών στις οποίες προέβη ο Δήμος Τρικαίων για οφειλές προς αυτόν έχω να επισημάνω τα ακόλουθ Rating: 0

Με ποιο δικαίωμα Δήμαρχε;

Με ποιο δικαίωμα Δήμαρχε;

Σχετικά με το θέμα των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών των δημοτών στις οποίες προέβη ο Δήμος Τρικαίων για οφειλές προς αυτόν έχω να επισημάνω τα ακόλουθα.

Εκτός του ότι η πράξη αυτή εκμηδένισε την όποια κοινωνική ευαισθησία του Δήμου προς τους πολίτες-δημότες – που τον συγκροτούν ως τοπική κυβέρνηση, θα ήθελα να σταθώ στη δεοντολογία της συναλλαγής μεταξύ μισθωτού ή συνταξιούχου που πληρώνεται το μισθό του ή τη σύνταξη του μέσω τραπέζης.

Το θεσμικό πλαίσιο της παρέμβασης οποιουδήποτε τρίτου σε μια συναλλαγή δεν είναι σε καμιά περίπτωση και με κανένα τρόπο ηθικά δεοντολογικό.

Ωστόσο τίθενται μια σειρά ερωτημάτων στα οποία καλείστε να απαντήσετε.

Με την υπόθεση ότι δεν θα υπήρχαν οι τράπεζες ως ενδιάμεσοι στις πληρωμές των μισθών και των συντάξεων και οι αντίστοιχοι πολίτες πληρώνονταν με τον παλαιό παραδοσιακό τρόπο, τι θα κάνατε, θα βάζατε μπράβους για να αρπάζουν τα χρήματα από τις τσέπες των πολιτών δημοτών σας, την ώρα της πληρωμής;

Διερευνήσατε μήπως το γιατί κάποιοι δεν πληρώνουν το νερό ή άλλες οφειλές; Μήπως δώσατε εντολή στις κακώς συνεργαζόμενες μαζί σας τράπεζες, να κάνουν δεσμεύσεις μισθών και συντάξεων πάνω από ένα ποσό π.χ.1000 euro ή δώσατε εντολή να δεσμεύσουν ακόμη και τις πλέον χαμηλές συντάξεις των 300 euro;

Γνωρίζεται άραγε τις ανάγκες των δημοτών σας; Μήπως κάνατε εξαίρεση στα επιδόματα της ανεργίας κλπ. ή δώσατε εντολή ισοπεδωτική καθώς το συνηθίζεται όντας νεοφιλελεύθερος;

Τελικά ξέρετε τι σημαίνει φτώχεια κε δήμαρχε; Υπήρξατε ποτέ φτωχός;

Σας δίνω ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε για να δείξετε την όποια κοινωνική ευαισθησία αν έχετε.

Οι δημότες σας αναμένουν.

Και κάτι τελευταίο, σύντομα η τοπική αυτοδιοίκηση θα λάβει κάποια γενναία από ότι διαφαίνεται χρηματοδότηση, σκεφθήκατε ποτέ πως μέσα σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν και οι μικρές έστω συνεισφορές των δημοτών σας που τους συμπεριφέρεστε τόσο βάναυσα;

Οι δημότες σας περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

Δικαιόπολης

Σχόλια (6)

 • ΑΘΗΝΑΙΟΣ

  Αγαπητέ φίλε,.1] Μήν ρωτάτε άν ό Δήμαρχος [ ο σημερινός ‘ενοοώ ] ξέρει τί σημαίνει φτώχεια καί ‘αν υπήρξε ποτέ φτωχός .] ΟΛΕΣ καί ΟΛΟΙ στόν νομό τρικάλων τό γνωρίζουν . 2] .Οι δημότες νά μήν περιμένουν ‘απαντήσεις .3] ο Δήμαρχος γνωρίζει [ καί νομιζει ] οτι οι δημότες ξεχνούν εύκολα .. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ [ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝ–ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ] ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ .ΟΧΙ ΚΑΤ’ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ,ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ . ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ , ΦΙΛΟΥΣ ,ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΟΥΣ Η ΑΚΟΜΑ —ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ..” ΑΨΑΧΟΥΛΕΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΓΙΩΡΓΑΙΝΑ ”

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  Αγαπητέ φίλε ΑΘΗΝΑΙΕ
  Ο Δήμαρχος και ο κάθε σώφρον κυβερνήτης, σε μια χώρα στην οποία ισχύει η δομή των κανόνων της δημοκρατίας, αν έχει τουλάχιστον έστω και ελάχιστο ίχνος σεβασμού προς το σύνολο των κυβερνωμένων-δημοτών- στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να απαντήσει. Αλλιώς κακό του κεφαλιού του.
  Αν βέβαια η ευημερία των πολιτών ενός δήμου, στον οποίο ανήκει και η έξυπνη πόλη, εξαρτάτε καθώς σοφά λέει και η κυρά Γιώργαινα, από τα αψαχούλευτο μυαλό και την ψυχή του δημάρχου, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
  Αν πιστεύει ο δήμαρχος, πως οι δημότες θα ξεχάσουν ο ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΗΣ θα είναι εδώ να τους το θυμίσει όταν έρθει η μέρα της κρίσης.
  Πάντως στην έξυπνη πόλης θα ταίριαζε ένα εξίσου έξυπνος δήμαρχος.
  Δικαιόπολης

  Απάντηση
  • Jim Riflevinegar

   Τελεία και παύλα (προς όλους τους κλαψιάρηδες).
   Αγαπητέ φίλε Δικαιόπολη. Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ(περί αυτού πρόκειται) του οφειλόμενου προς τον Δήμο ποσό,, από τους λογαριασμούς των 6000 πολιτών, είναι προς όφελος των υπολοίπων 75355 που τους ανήκουν τα χρήματα.(81355 είναι όλοι μαζί στον Δήμο). Εάν δεν είχαν χρήματα,για οποιονδήποτε λόγο, να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, επί σειρά ετών, προς τους υπόλοιπους(προς εμέ, παράδειγμα που τα πλήρωσα όλα) είχαν τις ευκαιρίες να το τακτοποιήσουν. Εάν ευαγγελίζεσαι το Δίκαιο της Πόλης, αυτό μάλλον είναι με τους 75355. Εάν πάλι εσύ θα θυμίζεις στους 6000 το γεγονός προεκλογικά, θα με υποχρεώσεις να το θυμίζω και εγώ στους 75355. Οπότε…
   Υ.Γ1. Μετά από πολλές δημοσιεύσεις σου και με το …pardon δηλαδή, πρέπει να βελτιώσεις, Γραμματικώς τουλάχιστον, την γραφή σου.
   Υ.Γ.2.Περιμένουμε από τον Δήμαρχο την απάντηση για αυτούς που χρωστάνε τα πολλά. Δεν θα το ξεχάσουμε.

   Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  Αγαπητέ Mr Jim Riflevinegar
  Ειλικρινά η άποψη σας περί δέσμευσης χρημάτων, από τους έστω λίγους φτωχούς, ανήκουν στους περισσότερο εύπορους, οι οποίοι αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία, σε ότι αφορά το πεδίο της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι πραγματικά πρωτοφανής.
  Πριν αποφασιστεί η δέσμευση των λογαριασμών τους, μήπως ο δήμος έπρεπε να κάνει, εύκολο είναι με τα σημερινά δεδομένα της τεχνολογίας, μια έρευνα να διαπιστώσει το γιατί δεν πλήρωσαν. Να δει μήπως ήταν και είναι φτωχοί, μακροχρόνια άνεργοι, χαμηλόμισθοι κλπ
  Χρησιμοποιείτε τη φράση «εάν δεν είχαν χρήματα για οποιονδήποτε λόγο» αυτό δείχνει σαν να μην ξέρετε τους λόγους της φτωχοποίησης της κοινωνίας μας. Επίσης χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση σε παρελθόντα χρόνο, δηλαδή δεν είχαν, μήπως και εξακολουθούν ακόμη να μην έχουν;
  Εν πάση περιπτώσει, δεν έχω την πρόθεση να σας παραδώσω μαθήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, αν και τα χρειάζεστε. Δεν πλήρωσαν 6000 συνδημότες που είναι το 8% του συνόλου των δημοτών, ενώ πλήρωσαν οι 75.000 που είναι το 92% αυτό το θέμα κατά την άποψη μου έπρεπε να αντιμετωπισθεί από το δήμο Τρικαίων με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία.
  Κατά την άποψη σας, φαίνετε να μη σας ενδιαφέρει το 8%, μπορεί αυτό να μην ενδιαφέρει τη παράταξη της πλειοψηφίας, άλλωστε λίγοι είναι, εσάς προφανώς σας ενδιαφέρει το 92% στους οποίους και θα το υπενθυμίζετε. Σας έχει περάσει μήπως από το μυαλό σας, ότι ένας φτωχός που είναι στο 8% που δεν πλήρωσε, να είναι εργαζόμενος στην επιχείρηση ενός περισσότερο εύπορου, που ανήκει στο 92% και αμείβετε με χαμηλό μισθό και δεν του φτάνουν να πληρώσει; Αναρωτηθείτε!
  Πάντως η υπόθεση αυτή δείχνει ότι ο δήμος Τρικκαίων, στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της φτώχειας φαίνεται ότι απέτυχε οικτρά. Η κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία των πολιτών-δημοτών- έχει άλλους κανόνες και θέλει άλλες πρακτικές.
  Δικαιόπολης

  Απάντηση
  • Nikos

   Κανένας Δήμος δεν έχει δικαίωμα να διασταυρώσει στοιχεία εφορίας με πρόστιμα, αυτό είναι θέμα κεντρικής κυβέρνησης. Οι κατασχέσεις έγιναν για πρόστιμα που βεβαιώθηκαν το 2015 λόγω επικείμενης παραγραφής, και αφορούν οφειλές δεκαετίες. Υπήρχαν σειρά ρυθμίσεων αυτή τη δεκαετία…Αρκετά με τους τζαμπατζήδες, εις υγεία των κορόϊδων στην Ελλάδα!

   Απάντηση
  • Jim Riflevinegar

   Αγαπητέ κ. Δικαιόπολη.
   Δεν με αλλάζεις μυαλό στο ότι οι 6000 πολίτες που δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο(εμένα και εσένα δηλαδή και στους υπόλοιπους 81.353 πολίτες του) δεν είχαν τα χρήματα από το 2015 π.χ. Ας κόβανε από τα …τσίπουρα(και τα σκάτς) που κατανάλωσαν τόσα χρόνια, για να πληρώσουνε την κλήση που φάγανε. Και μην με πεις ότι όοοολοι αυτοί (οι 6000) δεν πήγαν διακοπές αυτά τα χρόνια. Ας μην πηγαίνανε λοιπόν και ας ήταν υπεύθυνοι πολίτες,όπως οι άλλοι, ικανοποιώντας τουλάχιστον τον εαυτό τους(και την αξιοπρέπεια τους, εάν γνωρίζουν την λέξη).
   Γνωρίζω ότι θα δεχτώ το ανάθεμα του λαϊκιστή, αλλά θέσε την χείρα επί της καρδίας σου και σκέψου, μήπως είσαι εσύ αυτός;
   Υ.Γ.Mr!!!(οποίος τίτλος, ευχαριστώ).

   Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή