Με πρωτοβουλία Βλαχογιάννη η ερώτηση για την ΕΡΤ Reviewed by Momizat on . Με πρωτοβουλία του Ηλία Βλαχογιάννη, βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, όπως παραδέχεται το πολιτικό του γραφείο σε σχετική ανακοίνωση, συντάχθηκε, προωθήθηκε και κατατέ Με πρωτοβουλία του Ηλία Βλαχογιάννη, βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, όπως παραδέχεται το πολιτικό του γραφείο σε σχετική ανακοίνωση, συντάχθηκε, προωθήθηκε και κατατέ Rating: 0

Με πρωτοβουλία Βλαχογιάννη η ερώτηση για την ΕΡΤ

Με πρωτοβουλία Βλαχογιάννη η ερώτηση για την ΕΡΤ

blaxogiannis_1000Με πρωτοβουλία του Ηλία Βλαχογιάννη, βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, όπως παραδέχεται το πολιτικό του γραφείο σε σχετική ανακοίνωση, συντάχθηκε, προωθήθηκε και κατατέθηκε η ερώτηση που κάνει λόγο για «κατάληψη» του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Η ερώτηση έχει προκαλέσει ποικίλα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο και εντονότατη αντίδραση από τους απολυμένους της ΕΡΤ. Διότι, όπως χαρακτηριστικά λένε, η νομιμότητα είναι σχετική (επικαλούνται, για παράδειγμα, τα όσα έγιναν με τις συμβάσεις στη ΔΤ (την οποία δεν παρακολουθεί σχεδόν κανείς), ή τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ). Ταυτοχρόνως, η γενική εικόνα από τα ΜΜΕ, είναι ότι η ερώτηση προδιαθέτει για «ντου» στην ΕΡΤ. Αν και αυτό δεν φαίνεται από το κείμενο της ερώτησης τυπικώς, είναι ένα ζητούμενο, τι ακριβώς θα γίνει: ο εξοπλισμός, για παράδειγμα, είναι χρεωμένος σε άτομα που ήδη δεν εργάζονται. Αυτό είναι το νομικό ζήτημα. Αλλά υπάρχει και πολιτικό θέμα. Είναι έτοιμη η κυβέρνηση να συγκρουστεί και για το θέμα της ΕΡΤ, μετά τα όσα υπέστη το καλοκαίρι; Σύγκρουση, σημαίνει και επιχείρηση των ΜΑΤ; Τι σημαίνει νομιμότητα στην περίπτωση της ΔΤ; Τι είναι, τελικώς, νόμιμο και τι ηθικό, σε μια επιχείρηση που ήδη κοστίζει – αναλογικά – περισσότερα από την ΕΡΤ; (3,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Thepressprojectgr, εδώ). Για να μη μιλήσει κανείς για τους απολυμένους, για τις οικογένειές τους, για το ότι έχουν καταγγελθεί λεηλασίες σε διάφορα στούντιο, για το ότι έχουν χαθεί κρατικές συχνότητες – απαραίτητες στα νησιά μας, για την έλλειψη επαφής με την ομογένεια, και πολλά άλλα.

Το δελτίο Τύπου, πάντως, από το πολιτικό γραφείο, αναφέρει τα εξής:

Ερώτηση που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Ηλία Βλαχογιάννη και συνυπέγραψαν οι δύο Τρικαλινοί βουλευτές κκ. Σκρέκας και Ταμήλος καθώς και ομάδα ακόμη 29 βουλευτών, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων προς τον αρμόδιο Υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση κ. Παντελή Καψή.

Ο κ. Βλαχογιάννης στην ερώτησή του κάνει λόγο για τη συνεχιζόμενη κατάληψη στις εγκαταστάσεις της  πρώην ΕΡΤ καθώς και στη μη απόδοση του κτιρίου του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, αλλά και άλλων εγκαταστάσεων σε όλη τη Χώρα, κάτι που δυσχεραίνει τη λειτουργία του νέου φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σας παραθέτουμε την ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων :

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον

ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

κ. ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 
Κύριε Υπουργέ,

Η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων, με τεράστιο πολιτικό κόστος, ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και ραδιοφωνίας-ΝΕΡΙΤ.

Παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος, έκτοτε, το κτίριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη Χώρα, ΔΕΝ έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα.

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ, ΔΕΝ είναι δυνατό να γίνεται αποδεκτό.

Κατόπιν τούτων:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αξιότιμος κ. Υπουργός :

Σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει, ώστε να ξεπερασθεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Με εκτίμηση

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ι. Τζαμτζής, Κ. Κοντογεώργος, Κ. Τσιάρας (Καρδίτσας), Κ. Τζαβάρας, Χρ. Κέλλας (Λάρισας), Αν. Κουτσούμπας, Ν. Ταγαράς, Μ. Ταμήλος (Τρικάλων), Ασημίνα Σκόνδρα (Καρδίτσας), Αν. Μαρίνος, Απ. Βεσυρόπουλος, Γεωργία Μπατσαρά, Μαρία Αντωνίου, Π. Βογιατζής, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Γ. Στύλιος, Αθ. Νταβλούρος, Κ. Τασούλας, Δ. Κυριαζίδης, Εμ. Κεφαλογιάννης, Κ. Κόλλιας, Μ. Βλάχβεης, Γ. Γεωργαντάς, Κ. Κλειτσιώτης, Στ. Κωνσταντινίδης, Αν. Νεράντζης, Δ. Σαμπαζιώτης, Θ. Σολδάτος, Ασπασία Μανδρέκα, Κ. Σκρέκας (Τρικάλων) και Κ. Κουτσογιαννακόπουλος. 

Δηλαδή, από τη Θεσσαλία δεν υπέγραψαν οι άλλοι δύο Καρδιτσιώτες βουλευτές της ΝΔ, Π. Σιούφας και Σπ. Ταλιαδούρος, αλλά και οι δύο κυβερνητικοί Θεσσαλοί της ΝΔ, Μαξ. Χαρακόπουλος και Ζ. Μακρή, κάτι που όμως είθισται να συμβαίνει για κατέχοντες κυβερνητικό θώκο

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή