Με… ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Θέση για τα όσα ακούγονται εσχάτως περί υποψηφιοτήτων με το "Φυσάει Κόντρα", προσώπων που δεν έχουν σχέση με αυτό (δηλαδή... Θανάσης Ευαγγελόπουλος), πήρε η ΝΕ Θέση για τα όσα ακούγονται εσχάτως περί υποψηφιοτήτων με το "Φυσάει Κόντρα", προσώπων που δεν έχουν σχέση με αυτό (δηλαδή... Θανάσης Ευαγγελόπουλος), πήρε η ΝΕ Rating: 0

Με… ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές στα Τρίκαλα

Με… ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές στα Τρίκαλα

Θέση για τα όσα ακούγονται εσχάτως περί υποψηφιοτήτων με το “Φυσάει Κόντρα”, προσώπων που δεν έχουν σχέση με αυτό (δηλαδή… Θανάσης Ευαγγελόπουλος), πήρε η ΝΕ Τρικαλων του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από καιρό, δημοσιοποιήθηκε κείμενο της Ν.Ε., το οποίο αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Λογικό, από τη στιγμή που μόλις πριν 15 ημέρες, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας “άνοιξε” το θέμα. Το φενικό συμπέρασμα της ανακοίνωσης είναι ότι επικεφαλής του “Φυσάει Κόντρα” (όχι με την κλασική έννοια, φυσικά) θα είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως αποκλεισμούς σε συμμετοχές προσώπων ή συλλογικοτήτων. Αρκεί, βεβαίως, να αποδέχονται τις αρχές που διαμόρφωσε και θα συνεχίσει να διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα αυτοδιοικητικά θέματα. Επίσης, δεν θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων άτομα που να έχουν σχέση με πολιτικές που έχουν ήδη καταδιακστεί. Δηλαδή, πολιτικές του παρελθόντος. Γίνεται, λοιπόν, σαφέ,ς ότι θα δοθεέ έμφαση στην ενίσχυση των πολιτικών χαρακτηριστικών των αυτοδιοικητικών εκλογών, στη βάση των επιλογών και προτεραιοτήτων του κόμματος της αξιωματικ΄ςη αντιπολίτευσης, όπως αυτές εξειδικεύονται στα Τρίκαλα ή στους άλλους τρεις Δήμους.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Ε., είναι η ακόλουθη

“Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, είτε έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές, όπως επιδιώκουμε, είτε όχι.

Θα προσδώσουμε το βάρος της πολιτικής μας δράσης στη προσπάθειά μας ώστε το προοδευτικό αυτοδιοικητικό κίνημα να οδηγήσει στη δημοκρατική και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα από την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και του Καλλικράτη.

Ανεξάρτητα του γεγονότος ότι ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και το πολιτικό τοπίο και τα δεδομένα σε περίπου οκτώ μήνες είναι ακόμα ασαφή, ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει ως αναγκαιότητα στην παρούσα χρονική συγκυρία να εξασφαλισθεί :

– Η ιδεολογικοπολιτική ομογενοποίηση και μέσα στα αυτοδιοικητικά σχήματα που θα υποστηρίξει το κόμμα μας όλων εκείνων των λαϊκών δυνάμεων αλλά και των μεμονωμένων πολιτών, που συνέβαλλαν στην εκλογική του εκτίναξη, που περνάει όμως μέσα από την αποδοχή των βασικών ιδεολογικών, πολιτικών και προγραμματικών του προταγμάτων.

– Η διαμόρφωση του αυτοδιοικητικού λόγου της ριζοσπαστικής αριστεράς και των θεωρητικών επεξεργασιών της,

– Η εντατικοποίηση της αυτοδιοικητικής μας παρουσίας μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας με βάση το διαμορφωμένο πρόγραμμά μας, που θα αποτελέσει και τον άξονα της αυτοδιοικητικής μας πολιτικής, που εκτός των άλλων συμβάλλει στη δημιουργία ενός προοδευτικού αυτοδιοικητικού κινήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων θεωρεί αναγκαία την χωρίς προκαταλήψεις, αλλά και χωρίς κομματικά καπελώματα ένταξη και στοίχιση ατόμων, αλλά και συλλογικοτήτων, με βάση τα πολιτικά αυτοδιοικητικά προτάγματα της ριζοσπαστικής αριστεράς και όχι την κινητοποίηση των κομματικών μας δυνάμεων με βάση προσωποκεντρικές επιλογές, που θα σέρνονται πίσω από πρόσωπα και τοπικούς παράγοντες, πίσω δηλαδή από μία πολιτική στάση και συμπεριφορά που έχει καταδικασθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Οι πολιτικές προτεραιότητές μας το άμεσο χρονικό διάστημα συμπυκνώνονται στην καταγραφή των αυτοδιοικητικών δυνάμεών μας, στον προγραμματισμό των πολιτικών μας πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων σε κάθε περιοχή, ώστε να καταλήξουμε άμεσα στη δημιουργία δημοτικών σχημάτων εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά και στην πρακτική και πολιτική ενίσχυση εκείνων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, στην ύπαρξη των οποίων συμβάλλαμε στο παρελθόν, μέσα από την εμπλοκή και την ένταξη περισσότερων συντρόφων και φίλων του κόμματος στις διαδικασίες των δημοτικών και περιφερειακών μας σχημάτων.

Η οργανωμένη συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων θα αρχίσει μετά την ειδική συνεδρίαση της Κ.Ε. μας με θέμα την Αυτοδιοίκηση. Τα διάφορα δημοσιεύματα περί υποψηφιοτήτων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την συντεταγμένη μας δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά είναι και παντελώς ξένα με την αντίληψη και τη κομματική μας λειτουργία.

Προχωρούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αυτοδιοικητικά σχήματα που διακρίνονται από τα αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά τους, με βάση τον αυτοδιοικητικό λόγο που επεξεργαστήκαμε και τις συλλογικές θέσεις που διαμορφώσαμε, με αιχμή την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη. Το πρόγραμμά μάς θα αποτελέσει τον άξονα για πλατιά εκλογική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα, ούτε μνημονιακού τύπου πολιτικές.

Στις εκλογές αυτές πρέπει να νικήσει ο λαός, να νικήσουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται στο σημερινό μονόδρομο της καταστροφής.

Πρέπει να δώσουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια, αριστερή ανιδιοτέλεια, μυαλό και καρδιά, αλλά να τη δώσουμε έτσι ώστε να ανατρέψουμε συσχετισμούς, προγνωστικά και σενάρια υποδούλωσης και να νικήσουμε”.

Ν.Ε. Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή