Με τις Ενώσεις ΑμεΑ το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» Reviewed by Momizat on . Με εκπροσώπους ενώσεων ΑμεΑ της πόλης μας συναντήθηκαν την περασμένη Κυριακή 16 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» Δημήτρης Παπαθ Με εκπροσώπους ενώσεων ΑμεΑ της πόλης μας συναντήθηκαν την περασμένη Κυριακή 16 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» Δημήτρης Παπαθ Rating: 0

Με τις Ενώσεις ΑμεΑ το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή»

Με τις Ενώσεις ΑμεΑ το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή»

Με εκπροσώπους ενώσεων ΑμεΑ της πόλης μας συναντήθηκαν την περασμένη Κυριακή 16 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» Δημήτρης Παπαθανασίου και μέλη της δημοτικής μας παράταξης. Συγκεκριμένα, στην ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση  παραβρέθηκαν οι κ. Ν. Moυτογεώργος, Γ. Γκάνιας και Δ. Κεχαγιάς από την Ένωση των Χρονίων Νεφροπαθών, ο Κ. Τσόγιας από την Ένωση Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία, ο Κ. Αναγνωστόπουλος από την Ένωση «Αρωγή» ατόμων με αναπηρία και η κ. Λ. Γκρόπα από την «Φλόγα»-Ένωση γονέων με παιδιά με νεοπλασματική Νόσο. Η παρουσία επίσης του κ. Γ. Λουλέ, προπονητή μπάσκετ αθλητών με αμαξίδιο, έδωσε  την άποψη του ειδικού στην στήριξη και άσκηση των ατόμων με ειδικά προβλήματα.

Οι τεκμηριωμένες θέσεις των συμπολιτών μας που μετέτρεψαν το βιωματικό τους πρόβλημα σε συμμετοχή και κοινωνική δράση, εμπλούτισαν το πρόγραμμα του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» στα συγκεκριμένα θέματα. Αναλυτικότερα συμφωνήθηκε:

 

–         Η προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στους δρόμους και τα δημόσια κτίρια της πόλης μας

–         Η καταγραφή των ευπαθών ομάδων και η γραμματειακή-υπηρεσιακή τους ενημέρωση σε κάθε ζήτημα που τους αφορά

–         Η εφαρμογή και ενίσχυση των αθλητικών  προγραμμάτων με την εύρεση των ανάλογων χώρων και του εξοπλισμού

–         Η απορρόφηση και αξιοποίηση κονδυλίων για επαγγελματική ένταξη,  ψυχοκοινωνική υποστήριξη, αποασυλοποίηση.

Εκ μέρους του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρη Παπαθανασίου  διαβεβαίωσε ότι, σε στενή συνεργασία  με τις αντίστοιχες συλλογικότητες,  θα διεκδικηθούν όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες παρ’ όλα τα εμπόδια της μνημονιακής βαρβαρότητας. Γιατί η άποψή μας για μια διαφορετική κοινωνία συμπυκνώνεται και στο σύνθημα «Όλοι ίσοι – Όλοι διαφορετικοί».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε το σχόλιο σας