Με τι κριτήρια επιλέγουν τους υποψηφίους οι εν δυνάμει δήμαρχοι Reviewed by Momizat on . Επειδή κατηγορήθηκα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από πολλούς συγχωριανούς μου κατά κύριο λόγο, για ερωτήσεις που υπέβαλλα στους υποψηφίους δημάρχους κ Επειδή κατηγορήθηκα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από πολλούς συγχωριανούς μου κατά κύριο λόγο, για ερωτήσεις που υπέβαλλα στους υποψηφίους δημάρχους κ Rating: 0

Με τι κριτήρια επιλέγουν τους υποψηφίους οι εν δυνάμει δήμαρχοι

Με τι κριτήρια επιλέγουν τους υποψηφίους οι εν δυνάμει δήμαρχοι

Επειδή κατηγορήθηκα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από πολλούς συγχωριανούς μου κατά κύριο λόγο, για ερωτήσεις που υπέβαλλα στους υποψηφίους δημάρχους κ.κ. Καϊκη, Λάππα και Παπαστεργίου για μεροληπτική συμπεριφορά, νιώθω την ανάγκη να τεκμηριώσω τις ερωτήσεις μου και το ύφος αυτών.

Καταρχάς, ρώτησα όλους τους υποψηφίους δημάρχους με τι γνώμονα επιλέγουν τους υποψηφίους τους στα τοπικά και δημοτικά συμβούλια, θεωρώντας ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για την τοποθέτηση ή μη ενός υποψηφίου πρέπει να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος και πρέπει να γνωρίζει το ποιόν και το επίπεδο του καθενός εκ των υποψηφίων του ξεχωριστά.

Δεν μπορεί κατά την άποψη μου, να θέτουν υποψηφιότητα σε συνδυασμούς άνθρωποι που,

πρώτον: δεν το γνωρίζουν, γιατί κάποιος συνυποψήφιος πήρε την ταυτότητά τους και φρόντισε να τους βάλει στο ψηφοδέλτιο για να συμπληρωθεί απλά και μόνο ή για να πιάσουμε την ποσόστωση. Όσο τρελό και να ακούγεται, συνέβη κι αυτό!

δεύτερον: να υπάρχουν στην Ελλάδα της κρίσης υποψήφιοι που ζητούν τη ψήφο των πολιτών, γιατί θέλουν να πετύχουν απόσπαση ή μετάθεση από την δημόσια υπηρεσία που εργάζονται και να μπαίνουν σε σπίτια, όπου υπάρχουν άνεργοι με την παράκληση για ψήφο μετακίνησης. Είναι νόμιμο και μπορούν να το κάνουν για να εξυπηρετήσουν το συμφέρον τους, αλλά δεν είναι ηθικό.

τρίτον: να θέτουν υποψηφιότητα άτομα, που αύριο έχουν αποφασίσει να μετοικίσουν σε άλλες  χώρες, ενώ συμμετέχουν σε ένα συλλογικό όργανο με σκοπό να βοηθήσουν με την παρουσία τους όχι μόνο τον συνδυασμό, αλλά και την κοινωνία με την έμπρακτη συμμετοχή στα κοινά και μετά την εκλογή τους ή μη. Τη θέση αυτή θα μπορούσαν να είχαν καταλάβει άλλοι συμπολίτες μας με όρεξη για δουλειά και μετά τις εκλογές.

Αυτό το σκοπό είχε η ερώτησή μου κι όχι να διαβάλλω άτομα και υπολήψεις. Θέλησα να βάλω την κοινωνία σε μια σκέψη περί ευθύνης στη διαδικασία ψηφοφορίας, γιατί η έλλειψη ευθύνης είναι η αιτία για τα δεινά που περνάμε ως λαός και κοινωνία.

Τέλος, κατ΄εμέ στα αξιώματα πρέπει να εκλέγονται άξιοι συμπολίτες μας με όραμα για τον τόπο τους και γνώση των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν όταν θα πρέπει να ασκήσουν διοίκηση.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Γιώργος Τσιτσούλας, πρώην πολιτευτής ΔΡΑΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή