Με τον εξ Αγρελιάς Νίκο Τσιλιμίγκα ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας; Reviewed by Momizat on . Εντονη φημολογία από χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, για τις περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με αυτή, όπως έγραψε το Press-A.gr ο εξ Αγρελιάς γιατρός Νίκος Τσιλιμίγ Εντονη φημολογία από χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, για τις περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με αυτή, όπως έγραψε το Press-A.gr ο εξ Αγρελιάς γιατρός Νίκος Τσιλιμίγ Rating: 0

Με τον εξ Αγρελιάς Νίκο Τσιλιμίγκα ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας;

Με τον εξ Αγρελιάς Νίκο Τσιλιμίγκα ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας;

Εντονη φημολογία από χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, για τις περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με αυτή, όπως έγραψε το Press-A.gr ο εξ Αγρελιάς γιατρός Νίκος Τσιλιμίγκας, που «πιεζόταν» από το ΠΑΣΟΚ ήδη από τις αρχές του έτους, θα ηγηθεί ψηφοδελτίου για την περιφέρεια, με τη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ. Στο μεσοδιάστημα, είχε κυκλοφορήσει ότι θα είναι όνο υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνάι των δύο κομμάτων «προφανώς βέβαια το γεγονός αυτό ήταν που λειτούργησε καταλυτικά στο να πει το μεγάλο “ΝΑΙ” ο γιατρός, ο οποίος από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις οποίες συμμετείχε και μετά πρέπει να… κόλλησε και το “μικρόβιο” της πολιτικής. Άλλωστε τα είχε πάει περίφημα τότε τον Μάιο του 2012 (3ος πίσω από Σαχινίδη – Έξαρχο με 8.224 σταυρούς) και σε ανάλογη επιτυχία ποντάρουν τώρα και τα δύο κόμματα που τον στηρίζουν για την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας λένε πως «είναι θέμα ημερών (αν όχι ωρών) να ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητα Τσιλιμίγκα, προσθέτοντας έναν ακόμα πονοκέφαλο τόσο στον νυν περιφέρειαρχη Κώστα Αγοραστό που βλέπει ότι αποκτά έναν ακόμη ισχυρό αντίπαλο με έρεισμα στην κοινωνία όσο και στους άλλους υποψήφιους από τη λεγόμενη κεντροαριστερά για την Περιφέρεια: την Ηρώ Διώτη (κυρίως) του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Νίκο Πουτσιάκα που κατεβαίνει με τους Οικολόγους Πράσινους.

Η κάθοδος Τσιλιμίγκα με ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έχει κλειδώσει. Και όχι μόνο αυτό αλλά όπως όλα δείχνουν έχει βρεθεί και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Ή μάλλον για να ακριβολογούμε η υποψήφια αφού σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές της Press-A, στο πλευρό του γνωστού καρδιολόγου (με καταγωγή από την Αγρελιά Τρικάλων) θα βρίσκεται η Ευαγγελία Λιακούλη. Με πλούσια θητεία στην αυτοδιοίκηση, ως γνωστόν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον Απόστολο Παπατόλια αλλά και υποψήφια νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2006, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο είχε ακουστεί μέχρι και για αντικαταστάτρια της Ρένας Καραλαριώτου στο πλευρό του Αγοραστού! Τελικά το σενάριο αυτό δεν επαληθεύτηκε και τώρα η Λίτσα Λιακούλη ετοιμάζεται να σταθεί στο πλευρό του Νίκου Τσιλιμίγκα και για μία ακόμη φορά απέναντι στον Κώστα Αγοραστό…  Να λοιπόν που μετά το δήμο Λαρισαίων, αυξάνονται οι υποψηφιότητες άρα φουντώνει κι άλλο η μάχη και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας!».

 

Ποιος Είναι Ο Νίκος Τσιλιμίγκας

Ο Νίκος Τσιλιμίγκας κατάγεται από την Αγρελιά Τρικάλων, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως εκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Bonn Γερμανίας, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Münster Γερμανίες και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Göttingen Γερμανίας. Εν συνεχεία πήρε ειδίκευση και ξεκίνησε την Πανεπιστημιακή σταδιοδρομία. Στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση παρακολούθησε Χειρουργική  στο Marienhospital in Erftstadt Κολωνίας Γερμανίας. Ακολούθησε χειρουργική εκπαίδευση κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας στο στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας.
Ήταν ειδικευόμενος (Resident and Chief Resident) στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Göttingen Γερμανίας στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα- Καρδιάς-Αγγείων υπό την Διεύθυνση των Καθηγητων:Prof. Dr. Med.Josef Koncz, Prof. Dr. med.KH.Leitz, Prof. Dr. med.R. de Vivie.

Ειδικευόμενος (Resident and Chief Resident) στήν Ακαδημαϊκή Κλινική του Πανεπιστημίου του Göttingen Γερμανίας στην Bremen στο τμήμα Γενικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων υπό την Διεύθυνση του Dr.med. K.Skalicki, και του Καθηγητή Prof. Dr. med. KH.Leitz.
Επιμελητής (Consultant – Oberarzt) στην Ακαδημαϊκή Κλινική του Πανεπιστημίου του Göttingen Γερμανίας στην Bremen στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων. υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Prof. Dr. med. KH.Leitz.
Απέκτησε ειδικότητα «Γενικής Χειρουργικής» μετά από επιτυχείς εξετάσεις στην Αθήνα και είναι κάτοχος διδακτορικού του Πανεπιστημίου Göttingen μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Göttingen Thema: Experimentelle Erprobung und klinische Anwendung von resorbierbaren, synthetischen Patchmaterialien in der Herzchirurgie) (Θέμα: Πειραματική εργασία και κλινική εφαρμογή απορροφήσιμων συνθετικών εμβαλωμάτων στην καρδιοχειρουργική).
Από το 1990 μέχρι 1997 διετέλεσε διευθύνων (Ass. Director – Leitender Oberarzt) και μόνιμος αντικαταστάτης (ständiger Stellvertreter) του Διευθυντού Prof. Dr. KH.Leitz.στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων στην Bremen.
Επίσης απέκτησε ειδικότητα „Χειρουργικής Θώρακος Καρδιάς Αγγείων“ μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Ανόβερο και από το 1997 μέχρι 1999 ήταν Διευθύνων (Ass. Director – Leitender Oberarzt) και μόνιμος αντικαταστάτης (ständiger Stellvertreter) του Διευθυντού Prof. Dr. med. F. Dapper στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αμβούργου (Hamburg-Eppendorf).
Από το 1999 μέχρι 2001 Επ. Διευθυντής (Komm. Direktor) και Πρόεδρος (Geschäftsführer) στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αμβούργου (Hamburg-Eppendorf).
Από το 2001 επιστημονικό ερευνητικό και συγγραφικό έργο στο θέμα της Υφηγησίας (Habilitation), στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων και Καρδιολογίας στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αμβούργου (Hamburg-Eppendorf). Παράλληλη χειρουργική ενασχόληση στην CardioCliniC Κολωνίας.
Επισταμένη επιστημονική, συγγραφική και ερευνητική ενασχόληση ειδικότερα στον τομέα των Βασικών Επιστημών και στην λειτουργία του Ενδοθηλίου (Grundlagenforschung-Endothelfunktion) σε συνεργασία με την ομάδα του Prof. Dr. med. T. Münzel, της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Heart Center Hamburg, με σκοπό την απόκτηση της Υφηγησίας (Habilitation).
Εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στην Χειρουργική κλινική Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Κατάθεση της Υφηγησίας (Habilitation) στην Σύγκλητο του Πανεπιστήμιου του Αμβούργου (Thema : Funktionelle und biochemische Analyse der Endothelfunktion und des NO/cGMP-Signaltransduktionsweges an Blutgefäßen in experimentellen Tierversuchen und humanen Gefäßen [A. mammaria, A. radialis und V.saphena]
Το 2004 εξελέγη ως Αναπληρωτής Καθηγητής/Διευθυντής στην Χειρουργική κλινική Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Λάρισα.
Το 2007 μετά από θετική εισήγηση της τριμελούς επιτροπής του θέματος της Υφηγησίας, επιτυχείς εξετάσεις στην πενταμελή επιτροπή καθηγητών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου απόκτηση της ακαδημαϊκής διάκρισης Dr. Habil για τον τομέα της Καρδιοχειρουργικής.
Το 2007 απόκτησε τον τίτλο Privat Dozent, και της ανώτατης ακαδημαϊκής διάκρισης Venia Legendi μετά από εξετάσεις στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου για τον τομέα της Χειρουργικής Καρδιάς Αγγείων Θώρακος.
Το 2009 εξελέγη με ομόφωνη απόφαση Τακτικός Καθηγητής στην Χειρουργική κλινική Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Λάρισα.

(Πηγή press-a.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή