Με τον «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ο Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Τις επικείμενες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου για το φρέσκο γάλα που θα “περάσουν” από νομοσχέδιο που εκτός απροόπτου κατατίθεται μέχρι αύριο στη Βουλή, συζήτησ Τις επικείμενες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου για το φρέσκο γάλα που θα “περάσουν” από νομοσχέδιο που εκτός απροόπτου κατατίθεται μέχρι αύριο στη Βουλή, συζήτησ Rating: 0

Με τον «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ο Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία

Με τον «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» ο Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία

Τις επικείμενες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου για το φρέσκο γάλα που θα “περάσουν” από νομοσχέδιο που εκτός απροόπτου κατατίθεται μέχρι αύριο στη Βουλή, συζήτησαν με τον πρόεδρο κ. Θανάση Βακάλη και μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας Τάκης Γιαλαμάς, τα μέλη της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας» Γιάννης Αρζομανίδης και Γιώργος Γκόγκος, καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλελέρ Βασίλης Μακατός, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ», καθώς και η συντονίστρια και το μέλος της Κίνησης Ρίτα Ζιώγα και Νίκος Παπαδόπουλος.

Στη συνάντηση ο κ. Βακάλης μίλησε πιο διεξοδικά για την πρόταση που κατέθεσε ο Συνεταιρισμός από κοινού με το Σύνδεσμο Αγελαδοτρόφων Ελλάδος και την «Ένωση Φυλής Χολστάιν», ενώ επί τάπητος τέθηκαν επιμέρους ζητήματα, όπως η σπέκουλα που επιχειρείται αυτές τις μέρες από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο θέμα της τιμής του γάλακτος. Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν στο ότι ο παραγωγός είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για το κόστος το οποίο καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει στα ράφια των Σ/Μ, ενώ είναι αυτός που επωμίζεται με το υπερβολικό κόστος για την παραγωγή του φρέσκου γάλακτος.

Τέλος, συζητήθηκαν τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός/αγελαδοτροφικός κλάδος και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί η Περιφέρεια να συμβάλλει στη λύση τους, σε συνεργασία με τους ίδιους τους παραγωγούς.

 

Το Γραφείο Τύπου

Λάρισα, 27.3.2014

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή