"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.8 C
Trikala

Με τον υπουργό Υγείας συναντήθηκαν οι Θεσσαλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία εποικοδομητική και επί πρακτικών θεμάτων συζήτηση έλαβε χώρα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στο κτίριο του Υπουργείου Υγείας, ανάμεσα στους Βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον Υπουργό Υγείας. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι κ.κ. Παναγιώτα Βραντζά, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Χρύσα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης με σκοπό να παρουσιαστούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας των δομών του Ε.Σ.Υ στην περιοχή της Θεσσαλίας, μέσω της εξασφάλισης πόρων τόσο για ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό διοικητικό προσωπικό εκεί όπου εντοπίζονται ακόμη ανάγκες προς κάλυψη, όσο και για προμήθεια φαρμάκων, λοιπών αναλώσιμων, αξιοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση ορισμένων νοσοκομείων, αλλά και την εξέλιξη λειτουργίας των πρωτοβάθμιων δομών υγείας.
Ειδικότερα, τονίστηκε και από την πλευρά των βουλευτών, η σημασία οικονομικής ενίσχυσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εφόσον αυξάνονται συνεχώς τα ποσοστά επισκεπτών/ασθενών που δέχεται το νοσοκομείο, το οποίο αναμφισβήτητα λειτουργεί ως δορυφόρος στη Κεντρική Ελλάδα. Παράλληλα, σημειώθηκε η ευεργετική επίδραση ενεργοποίησης των χειρουργείων αλλά και της Ογκολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο», προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και στήριξη των ανθρώπων που ζουν με νεοπλασματικές ασθένειες, ενώ τέθηκε και το θέμα εποπτείας των Κέντρων Πρόληψης.
Για την περιοχή της Καρδίτσας, βαρύνουσας σημασίας είναι η λειτουργία και στελέχωση του αυτόνομου ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, η διευθέτηση των υποστελεχωμένων τμημάτων καθώς και η δρομολόγηση της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών του εγκαταστάσεων, μέσω της ένταξης σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ της τροφοδότησης με φυσικό αέριο. Επιπλέον, αναφέρθηκε η σημασία ενίσχυσης του Κ.Υ. Σοφάδων και Κ.Υ. Παλαμά.
Για την περιοχή των Τρικάλων, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα της τρέχουσας διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αναφέροντας το άνοιγμα της λειτουργίας μονάδας Αιμοδυναμικού, Πνευμονολογικής Κλινικής κάνοντας πλέον και βρογχοσκοπήσεις, τη δημιουργία νέων τμημάτων, π.χ. Μαγνητικής Τομογραφίας, Γαστρεντερολογίας, της ενίσχυσης με Ενδοστεφανιαίο Υπερηχογραφικό Μηχάνημα αλλά και της ανάγκης ενεργοποίησης του ΤΕΠ, τη στήριξη της Παιδιατρικής Κλινικής και του εξοπλισμού με 10 μηχανήματα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, κλίβανου αποστείρωσης και παροχής οξυγόνου. Σημασία δόθηκε και στην προώθηση και ολοκλήρωση των παρεμβάσεων για τη λειτουργία των φαρμακείων καθώς και στη θέσπιση ενιαίων κανόνων λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων των νοσοκομείων και διαφανών κριτηρίων κινητικότητας.
Στην περιοχή της Μαγνησίας, υπάρχει συστηματική παρακολούθηση του συμφωνηθέντος πλάνου δράσης με το Υπουργείο, την διοίκηση του νοσοκομείου και την κεντρική διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας. Δράσεις που αφορούν στην ολοκλήρωση της στελέχωσης των τμημάτων του νοσοκομείου που το έχουν ανάγκη και τη λειτουργία στο Βόλο Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και Τμήματος Μαγνητικής Τομογραφίας, όπως και την κάλυψη των ελλείψεων στα Κ.Υ.
Ο Υπουργός στη συνέχεια της ακρόασης των παρεμβάσεων των βουλευτών, παρουσίασε το σχέδιο του Υπουργείου για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, αναφερόμενος ειδικότερα στη στελέχωση σε προσωπικό μέσω των 4.000 προσλήψεων 12μηνης θητείας που αναμένεται να έχει αποπερατωθεί εντός Φεβρουαρίου ’17, οπότε και θα αναλάβουν υπηρεσία, της επιτάχυνσης για τις κρίσεις των 2.000 θέσεων νέων ιατρών, ενώ αναμένονται και πράξη υπουργικού συμβουλίου για μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για τη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, για τις Προμήθειες και το Φάρμακο. Τέλος, ανέφερε ότι ήδη έχει γίνει επιμερισμός των  προϋπολογισμών που έχουν αποδοθεί ανά Υγειονομική Περιφέρεια και εδώ είναι κρίσιμη η ακριβής και δίκαιη κατανομή από πλευράς ΥΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε φάρμακα και αναλώσιμα (ειδικότερα αναφερόμενος σε ογκολογικές θεραπείες, χημικοθεραπευτικά, αντιικές θεραπείες, θεραπείες για ρευματικά νοσήματα κ.λπ.).
Η πρόθεση και συνάμα δέσμευση όλων είναι η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου, των Βουλευτών της Θεσσαλίας, των Διοικήσεων των Νοσοκομείων και της Διοίκησης της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας να είναι συνεχής και αρμονική, προκειμένου να υπάρχει αμφίδρομη πληροφόρηση μεταξύ των πολιτών, των βουλευτών και της Κυβέρνησης, ώστε να διευθετούνται άμεσα τα ζητήματα αλλά και να δίνεται ορθή πληροφόρηση προς τη κοινωνία για το φάσμα των μεταρρυθμίσεων στην Υγεία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης