Με τον Φιντέλ Κάστρο συναντήθηκε ο Πούτιν στην Κούβα Reviewed by Momizat on . Η Κούβα ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Λατινική Αμερική, σε μια προσπάθεια να αναζητήσει παλιούς συμμάχους και νέους φίλους. Ο ρ Η Κούβα ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Λατινική Αμερική, σε μια προσπάθεια να αναζητήσει παλιούς συμμάχους και νέους φίλους. Ο ρ Rating: 0

Με τον Φιντέλ Κάστρο συναντήθηκε ο Πούτιν στην Κούβα

Με τον Φιντέλ Κάστρο συναντήθηκε ο Πούτιν στην Κούβα

Η Κούβα ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Λατινική Αμερική, σε μια προσπάθεια να αναζητήσει παλιούς συμμάχους και νέους φίλους.

Ο ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Φιντέλ Κάστρο και τον αδελφό του Ραούλ.

Η συνάντηση το Σάββατο με τον Φιντέλ Κάστρο έγινε στο σπίτι του, καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι εύθραυστη.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις διεθνείς σχέσεις και τους δεσμούς Ρωσίας-Κούβας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina της Κούβας, ο Πούτιν υπογράμμισε πως η Ρωσία είναι και πάλι έτοιμη να συνεργαστεί πιο βαθιά και πιο μακροπρόθεσμα με την Κούβα.

Την περασμένη εβδομάδα το ρωσικό κοινοβούλιο διέγραψε χρέος της Αβάνας από τη σοβιετική εποχή το οποίο ανερχόταν σε 26 δισεκ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 2,6 δισ. ευρώ θα αποπληρωθεί σε περίοδο 10 ετών.

Ο Πούτιν στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αργεντινή και στη Βραζιλία, όπου θα παρακολουθήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αναμένεται να έχει και σύντομη συνάντηση με την Μέρκελ, η οποία επίσης θα παρακολουθήσει τον τελικό.

Κατόπιν θα λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) στις 15-16 Ιουλίου στην Μπραζίλια.

Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει την εμβάθυνση της διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας ως μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Πούτιν σε αυτό το ταξίδι.

Πηγή: in.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή