Με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη Reviewed by Momizat on . Στο πλευρό των ανθρώπων οι οποίοι παλεύουν σκληρά καθημερινά να επιβιώσουν και βγαίνουν για μεροκάματο στις λαίκές αγορές τάσσεται η βουλευτής και υποψήφια Περι Στο πλευρό των ανθρώπων οι οποίοι παλεύουν σκληρά καθημερινά να επιβιώσουν και βγαίνουν για μεροκάματο στις λαίκές αγορές τάσσεται η βουλευτής και υποψήφια Περι Rating: 0

Με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Στο πλευρό των ανθρώπων οι οποίοι παλεύουν σκληρά καθημερινά να επιβιώσουν και βγαίνουν για μεροκάματο στις λαίκές αγορές τάσσεται η βουλευτής και υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Στο πλαίσιο μάλιστα των περιοδειών της στη Θεσσαλία έχει ήδη επισκεφθεί και συζητηθεί με παραγωγούς, μικροπωλητές των λαϊκών αγορών σε όλους τους θεσσαλικούς Νομούς. Αυτό που τόνισαν όλοι είναι πως το νομοσχέδιο διαλύει τις λαϊκές και στερεί το εισόδημα χιλιάδων οικογενειών. Δεν πολεμά τον αθέμιτο ανταγωνιστικό και δεν διαμορφώνει ένα καθεστώς υγιούς εμπορίου. Δεν θέτει αντικειμενικά κριτήρια για την χορήγηση αδειών, αλλά εξουδετερώνει τους ανθρώπους του μόχθου και στερεί από τους καταναλωτές την δυνατότητα αγοράς ντόπιων και φθηνών προϊόντων.

«Παραγωγοί και μικροπωλητές στις λαίκές αγορές της Θεσσαλίας εμφανίζονται αναστατωμένοι και απελπισμένοι. Δεν μπορεί να μείνει κανείς αδιάφορος και να μην σταθεί στο πλευρό τους. Να μην συζητήσει μαζί τους και να μην διαβουλευτεί» τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη.

Τονίζει ότι το νομοσχέδιο, αποτελεί νομοθέτημα διάλυσης των λαϊκών αγορών. Είναι ένα νομοθέτημα σκληρών μέτρων για τους παραγωγούς και μικροπωλητές, οι οποίοι παλεύουν – με ένα κόστος παραγωγής μεγαλύτερο από το κόστος διάθεσης των προϊόντων τους – να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

«Στα αιτήματά τους πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι και όχι απέναντι. Το κράτος και η Αυτοδιοίκηση οφείλει να τους ακούσει και να στηρίξει την επιβίωσή τους. Αλλωστε η επιβίωση των παραγωγών είναι αναγκαία για να στηριχθεί η μικρομεσαία τάξη που κοντεύει να αφανιστεί» υπογραμμίζει η κ. Χρυσοβελώνη.

Καταλήγοντας σημειώνει ότι ειδικά η Θεσσαλία είναι μία γεωγραφική περιοχή της χώρας με πλούσια παραγωγή. «Τα προϊόντα της πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο. Στηρίζοντας τα τοπικά μας προϊόντα στηρίζουμε την τοπική οικονομία και συνεπώς την επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων της περιοχής μας».

Αφήστε το σχόλιο σας