Με το μεράκι του ερασιτέχνη και την αγάπη για τη φωτογραφία Reviewed by Momizat on . Συνεχίζεται και φέτος το Photo Sunday Η αγάπη για τη φωτογραφία οδήγησε έξι φωτογραφικές ομάδες της χώρας να επιλέξουν και να συμφωνήσουν στη διοργάνωση ενός δι Συνεχίζεται και φέτος το Photo Sunday Η αγάπη για τη φωτογραφία οδήγησε έξι φωτογραφικές ομάδες της χώρας να επιλέξουν και να συμφωνήσουν στη διοργάνωση ενός δι Rating: 0

Με το μεράκι του ερασιτέχνη και την αγάπη για τη φωτογραφία

Με το μεράκι του ερασιτέχνη και την αγάπη για τη φωτογραφία

Συνεχίζεται και φέτος το Photo Sunday

Η αγάπη για τη φωτογραφία οδήγησε έξι φωτογραφικές ομάδες της χώρας να επιλέξουν και να συμφωνήσουν στη διοργάνωση ενός διαφορετικού διαγωνισμού: το Photo Sunday. Σε επιλεγμένες ημερομηνίες, η Φωτογραφική Ομάδα f+, η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων, η Φωτογραφική Ομάδα ΤΕΙ Λάρισας, η Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion και η Φωτογραφική Ομάδα f9 (Αμφισσα), συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό. Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί τέσσερις παρόμοιες Photo Sundays και ήδη ανακοινώθηκε η τέταρτη, πρώτη για το 2014. Θα πραγματοποιηθεί παράλληλα σε 6 πόλεις της χώρας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.

Η διοργάνωση έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και ελεύθερη πρόσκληση προς στο κοινό.
Το κόνσεπτ είναι απλό. Ενα μέλος μιας από τις παραπάνω ομάδες επιλέγει ένα θέμα, στο οποίο διαγωνίζονται τα μέλη τους, για ένα διάστημα τριών ωρών, τα πρωινά επιλεγμένων Κυριακών. Υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι για το είδος των φωτογραφιών, τον αριθμό τους και την ψηφοφορία.

Το θέμα της ημέρας θα είναι κοινό για όλες τις ομάδες και θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις 10:00 το πρωί στο σημείο συνάντησης που θα έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.
Το σημείο συνάντησης για τη Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων είναι ο χώρος της ομάδας, Αλεξάνδρας 4.
Το πρόγραμμα
10:00
Οι συμμετέχοντες έχοντας μαζί τους την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή θα συναντηθούν στους χώρους συνάντησης της κάθε πόλης, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις 10:00 για να δηλώσουν συμμετοχή και για να πληροφορηθούν το θέμα της ημέρας.

12:30
Από τις 12:30 οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραδώσουν το φωτογραφικό τους υλικό, στους χώρους συνάντησης που οι φωτογραφικές ομάδες έχουν δηλώσει.

13:00
Το Photo Sunday, θα ολοκληρωθεί στις 13:00 με τη συγκέντρωση των συμμετεχόντων στους χώρους συνάντησης που οι φωτογραφικές ομάδες έχουν δηλώσει για την παράδοση του υλικού
Οι συμμετέχοντες αφού επιλέξουν ποια θα είναι η φωτογραφία που θα υποβληθεί στον διαγωνισμό, θα παραδίδουν την συμμετοχή τους στο υπεύθυνο της κάθε ομάδας.
Ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για τον τρόπο ψηφοφορίας, ο οποίος αφορά μόνο στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, κάτι που θα γίνει μέσω ομάδα στο facebook. Από την Τρίτη 28 έως και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, στις 23.59, οι συμμετέχοντες
Η φωτογραφία που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους μέσα από την τελική ψηφοφορία όλων των ομάδων θα αναδειχθεί και η φωτογραφία του Photo Sunday.
Στο τέλος του χρόνου το υλικό που θα μαζευτεί από όλες τις διοργανώσεις θα αξιολογηθεί και θα αποτελέσει τον κορμό μιας ομαδικής έκθεσης που θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα.

Εννοείται ότι αποκλείεται η εμπορική εκμετάλλευση των φωτογραφιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο ιστολόγιο της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων ή στη σελίδα της στο facebook

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή