Με το πιο επίκαιρο έργο οι “Θεατρικές διαδρομές” των τρικαλινών εκπαιδευτικών Reviewed by Momizat on . Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων «θεατρικές διαδρομές», μετά την περσινή πρώτη τους εμφάνιση, στην οποία τίμησαν δεόντως τον Ά Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων «θεατρικές διαδρομές», μετά την περσινή πρώτη τους εμφάνιση, στην οποία τίμησαν δεόντως τον Ά Rating: 0

Με το πιο επίκαιρο έργο οι “Θεατρικές διαδρομές” των τρικαλινών εκπαιδευτικών

Με το πιο επίκαιρο έργο οι “Θεατρικές διαδρομές” των τρικαλινών εκπαιδευτικών

Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων «θεατρικές διαδρομές», μετά την περσινή πρώτη τους εμφάνιση, στην οποία τίμησαν δεόντως τον Άγιο Βαλάντιο, με την «Εταιρία Θαυμάτων», συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά την προσπάθειά τους, αυτή τη φορά με το έργο των Σακελλάριου – Γιανακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».

Η υπόθεση του έργου είναι γνωστή: Ο Θόδωρος, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, βλέπει τα πολιτικά πάθη να θεριεύουν και όλοι σχεδόν να έχουν ξεχάσει την φρίκη του φασισμού. Μια μέρα όμως βλέπει (στον ύπνο του;) ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται και η αγριότητα της Κατοχής επαναλαμβάνεται σε πολλαπλάσιο βαθμό.

KALOKAIRI2013 108Πρόκειται για το πολύ γνωστό θεατρικό έργο, το οποίο έχει μεταφερθεί και στην κινηματογραφική οθόνη, μέσα από το οποίο καυτηριάζονταν τα πολιτικά πάθη της εποχής, αλλά και η ανάγκη κοινής αντιμετώπισης κινδύνων οι οποίοι δεν ήταν τόσο μακριά όσο μερικοί νόμιζαν. Αν και είναι γραμμένο το 1946, τα μηνύματα του είναι τόσο επίκαιρα, ώστε δεν χρειάστηκε σχεδόν καμιά επέμβαση στο κείμενο από την ομάδα.

Γιατί κάνουμε θέατρο;

Γιατί άραγε μια ομάδα εκπαιδευτικών να δίνουμε τόσες ώρες σε πρόβες, με ένταση, πάθος και κόπο, προκειμένου να ανεβάσουμε μια θεατρική παράσταση;

Δεν πρόκειται να σας μιλήσουμε εδώ για την αυταπόδεικτη αξία του θεάτρου, το οποίο εξάλλου διδάσκουμε και στους μαθητές μας.

Θα σας πούμε όμως ότι με το θέατρο γινόμαστε πιο σοφοί, μαθαίνουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους συναδέλφους μας, μαθαίνουμε να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον και να λειτουργούμε ως ομάδα.

Θα σας πούμε ότι η συλλογική προσπάθεια είναι η καλύτερη συνταγή για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και ιδέες που απειλούν τις ζωές μας, ότι τα διδάγματα των θεατρικών έργων μας εμπνέουν, όπως ελπίζουμε να εμπνεύσουν κι εσάς.

Θα σας πούμε ότι ξεδιπλώνουμε τις ψυχές μας, ότι μας αρέσουν οι διαδρομές που ακολουθούμε και ότι θέλουμε να τις βαδίσουμε μαζί.

Σας περιμένουμε λοιπόν, στο ανοικτό θεατράκι στο Φρούριο, στις 28 Ιουνίου, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να θυμηθούμε, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από θεατρικές διαδρομές!

Αφήστε το σχόλιο σας