"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

«Με τσάμπουρα και μούστο»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες για την εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας την προσεχή Κυριακή 9 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο χώρο της ΚΟΜΔΕ(έναντι Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, έχει τίτλο : «Με τσάμπουρα και μούστο» και αφορά στον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης του τσίπουρου. Θα γίνει ζωντανή αναπαράσταση παραγωγής μούστου (πάτημα σταφυλιού) και απόσταξης. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση λαογραφικού υλικού με θέμα την αμπελουργία και την απόσταξη από τη συλλογή του κ. Νικολάου Μαρδάνη.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν πολιτιστικοί φορείς της περιοχής με χορούς και τραγούδια και θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ με σειρά εμφάνισης: Π.Ε.Σ.Εστιαιώτιδας, Π.Σ.Πρίνους, Λ.Χ.Ο. Κεφαλόβρυσου, Μ.Ε.Σ. Λογγακίου, Μ.Ε.Σ. Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας, Μ.Ε.Σ. Σωτήρα Τρικάλων, Ε.Σ. Φωτάδας «Τα Μαυρονέρια», Π.Ε.Σ. Μεγαλοχωρίου, Π.Μ.Λ.Σ.Γυναικών Παλαιομονάστηρου, Π.Σ. Μεγάλου Κεγαλόβρυσου – Αη Γιώργης, Ε.Μ.Σ.Σαραγίων «Η Ζωοδόχος Πηγή», Ε.Μ.Σ. Ροπωτού, Μ.Ε.Σ. Δενδροχωρίου «Το Θεμέλιο», Ε.Π.Σ Κρηνίτσας, Κέντρο Χορού Τρικάλων «Τρίκκη», Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, Σύλλογος Αμπελοκαλλιεργητών και Αμβυκούχων και ο κ.Μαρδάνης Νίκος με έκθεση λαογραφικού υλικού σχετικά με την αμπελουργία και την απόσταξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης