Με χιόνια στα Tρίκαλα η πρωτοχρονιά Reviewed by Momizat on . Χειμωνιάτικο σκηνικό προβλέπει από  παραμονή πρωτοχρονιάς μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου η ΕΜΥ, στη Θεσσαλία, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο ακόμ Χειμωνιάτικο σκηνικό προβλέπει από  παραμονή πρωτοχρονιάς μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου η ΕΜΥ, στη Θεσσαλία, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο ακόμ Rating: 0

Με χιόνια στα Tρίκαλα η πρωτοχρονιά

Με χιόνια  στα Tρίκαλα η πρωτοχρονιά

Χειμωνιάτικο σκηνικό προβλέπει από  παραμονή πρωτοχρονιάς μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου η ΕΜΥ, στη Θεσσαλία, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και χιονόνερο ακόμη και στην πόλη της Λάρισας, ενώ για τις πόλεις της Καρδίτσας και των Τρικάλων προβλέπεται χιονόπτωση..

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά από την Κυριακή, μετά από μία μικρή άνοδο αύριο Σάββατο και τη Δευτέρα θα φτάσει στα πεδινά της Θεσσαλίας στους μείον 2 βαθμούς ως προς την ελάχιστη τιμή της και στους 6 με 7 ως προς τη μέγιστη.

Χιόνια αναμένουμε σε όλες τις ορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, στο Πήλιο από 300 μέτρα υψόμετρο και άνω.

Χιόνια θα έχουμε και σε Καλαμπάκα, Φάρσαλα και Ελασσόνα ανήμερα της πρωτοχρονιάς.!

Από την Κυριακή προς το απόγευμα, έχουμε ένα χαμηλό, που θα μας επηρεάσει μέχρι και τη δεύτερη μέρα της νέας χρονιάς. Θα ενισχυθεί το βόρειο ρεύμα, πέφτει η θερμοκρασία, μέχρι τους 6-7 βαθμούς ως προς τη μέγιστη τιμή, ενώ προς το βράδυ της Δευτέρας, θα έχουμε χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, και όσο προχωράμε προς ανήμερα την Πρωτοχρονιά, φαίνεται ότι θα έχουμε αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά που ίσως κατέβουν στα 300-400 μέτρα. Δεν αποκλείεται τα όποια φαινόμενα να συνεχιστούν και τη δεύτερη ημέρα της νέας χρονιάς, ενώ γενικά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, θα είναι αρκετά χειμωνιάτικο» αναφέρει ο μετεωρολόγος Φανης Τακούδης.

Η πρόγνωση

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης», για σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02…09 οC. Το Σάββατο, αναμένονται αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01…10 οC.

Οι ενδείξεις για την ερχόμενη Κυριακή, σε επίπεδο Θεσσαλίας, δείχνουν ότι αναμένονται αραιές συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το τέλος της ημέρας θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία σε πτώση και η ανώτερη στους 07…09 οC .

Τη Δευτέρα, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία σε πτώση και η ανώτερη στους 03…05 οC.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή