Με 48ωρη απεργία συνεχίζουν οι καθηγητές Reviewed by Momizat on . Με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν στην μαραθώνια συνεδρίασή τους οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το ΔΣ Με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν στην μαραθώνια συνεδρίασή τους οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το ΔΣ Rating: 0

Με 48ωρη απεργία συνεχίζουν οι καθηγητές

Με 48ωρη απεργία συνεχίζουν οι καθηγητές
Με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν στην μαραθώνια συνεδρίασή τους οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν νέες συνελεύσεις και γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ την Τετάρτη για να καθορίσουν τη στάση τους.
Η πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες δεν πέρασε. Σύμφωνα με το Mega, το 65,7% των ψήφων ήταν υπέρ των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, όπως είχε προταθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση, όμως για να επικυρωθεί η απόφαση χρειαζόταν το 66,6% των ψήφων.
Οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε δεύτερη ψηφοφορία όπου αποφασίσθηκε η 48ωρη απεργία.
Διαφοροποιημένη ήταν η εικόνα στη σημερινή συνεδρίαση σε σχέση με την προηγούμενη καθώς οι ΕΛΜΕ μεγαλύτερων πόλεων όπως η Αθήνα, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο επιθυμούσαν την συνέχιση της απεργίας, αλλά οι μικρότερες και κυρίως αυτές της περιφέρειας τάσσονταν κατά, και για λόγους οικονομικούς.

“Πριν από δυο χρόνια ήμασταν 102.000 εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σήμερα με τα δικά τους στοιχεία είμαστε 73.000. Και μένει βεβαίως ένα κομμάτι περίπου 1.100 να μεταταχθούν στην πρωτοβάθμια. Ο στόχος τους είναι δηλωμένος ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα δημόσια να πάνε το νούμερο στις 60.000. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο,τι έχουμε ζήσει είναι ένα μέρος αυτού που θα ζήσουμε, εάν αυτή η πολιτική δεν σταματήσει”, είπε στους συναδέλφους του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Κοτσιφάκης.

Οι δάσκαλοι θα συνεδριάσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
(Nooz.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή