“Μην ξεχνάτε τα ΕΠΑΛ” Reviewed by Momizat on . Την υπενθύμιση της λειτουργίας των ΕΠΑΛ στον νομό Τρικάλων, αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν οι διευθυντές των συγκεκριένων σχολείων του νομού μας. Αιτία, φυσικ Την υπενθύμιση της λειτουργίας των ΕΠΑΛ στον νομό Τρικάλων, αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν οι διευθυντές των συγκεκριένων σχολείων του νομού μας. Αιτία, φυσικ Rating: 0

“Μην ξεχνάτε τα ΕΠΑΛ”

“Μην ξεχνάτε τα ΕΠΑΛ”

Την υπενθύμιση της λειτουργίας των ΕΠΑΛ στον νομό Τρικάλων, αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν οι διευθυντές των συγκεκριένων σχολείων του νομού μας. Αιτία, φυσικά, η πλήρης απορρύθμιση της λειουργίας τους, μετά την κατάργηση 52 ειδικοτήτων από τον υπουργό, ο οποίος, λίγη ώρα μετά την υπογραφή του για αυτή την πράξη, εγκαινίαζε τμήματα ιδιωτικού ΙΕΚ, με τις καταργηθείσες ειδικότητες…
Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, όλο το τελευταίο διάστημα, πολλοί μαθητές που θα εγγράφονταν στα ΕΠΑΛ, κατευθύνονται σε Γενικά Λύκεια, είτε επειδή δενυπάρχουν εκπαιδευτικοί (μετά τις 2.500 διαθεσιμότητες…) είτε επειδή έχουν ελλιπή πληροφόρηση και ενημέρωση. Ετσι, οι διευθυντές των ΕΠΑΛ στον νομό μας δηλώνουν ότι:
“Τον τελευταίο καιρό και λόγω των αλλαγών που προκύπτουν από την αναδιοργάνωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι ανάγκη να διευκρινιστεί στην τρικαλινή κοινωνία ότι  τα ΕΠΑΛ  συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, έχοντας το προνόμιο να δίνουν στους τελειόφοιτους σπουδαστές τους δύο (2) τίτλους σπουδών:

– Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με το απολυτήριο ΓΕΛ)

– Πτυχίο Ειδικότητας

Επίσης, δίνουν την δυνατότητα πρόσβασης στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ- ΤΕΙ).

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά και απευθύνονται σε απόφοιτους Γυμνασίου , προαγόμενους από την Α΄ τάξη ΓΕΛ καθώς και απόφοιτους όλων των τύπων λυκείων.

Η φοίτηση στα ΕΠΑΛ προσφέρει υψηλό επίπεδο μάθησης,  ειδικές τεχνικές γνώσεις και  οι απόφοιτοί μας αποκτούν  κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα , που τους ανοίγουν το δρόμο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία”.

Οι διευθυντές των ΕΠΑΛ  Ν. Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή