"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη και στο εξής νέα φοιτήτρια μια 35χρονη από τη Φαρκαδόνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η Πατρίτσια Μπραζιώτη, 35χρονη εργαζόμενη μητέρα από τη Φαρκαδόνα εισήχθη μέσω πανελληνίων στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα

Όταν ο άνθρωπος έχει διάθεση και εμπιστεύεται τις δυνάμεις του, μπορεί να καταφέρει πολλά. Τα παραδείγματα είναι πολλά από το παρελθόν, και στη δική μας περιοχή. Ορατά τη φετινή χρονιά μετά την ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων.

Η Πατρίτσια Μπραζιώτη, μια 35χρονη μητέρα από την Φαρκαδόνα, εμπιστεύτηκε τις δυνάμεις της και αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο.

Με όπλα της την υπομονή και επιμονή αποφάσισε να καθίσει στα θρανία του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρκαδόνας σε σχετικά μεγάλη ηλικία, διεκδικώντας μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παλιότερα η ίδια είχε εισαχθεί σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ωστόσο προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν άφηναν περιθώρια για φοίτηση.

Ο χρόνος παρήλθε και η συμμετοχή της στο διαγωνισμό μέσω του 10% δεν της επιτρεπόταν. Έτσι αποφάσισε να κάνει εγγραφή  εκ νέου για συμμετοχή στις πανελλήνιες, στο ΕΠΑ.Λ. της Φαρκαδόνας.

Το καθημερινό πρόγραμμα αρκετά βαρύ, ιδιαίτερα για μια γυναίκα εργαζόμενη και μητέρα, που πέραν των άλλων υποχρεώσεων, ήρθε να προσθέσει κι αυτό της συστηματικής μελέτης.

Και πραγματικά κατάφερε να βγει νικήτρια δίνοντας την δική της ξεχωριστή μάχη, μεταφέροντας το μήνυμα, όταν θέλουμε μπορούμε.

Η 35χρονη, κάθισε στα θρανία με αρκετά μικρότερους μαθητές και  να διαγωνιστεί στις πανελλήνιες από τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης. Σήμερα οι καρποί της προσπάθειας ευοδώθηκαν με την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Η ίδια σήμερα δηλώνει πανευτυχής καθώς κατάφερε να κάνει πράξη το στόχο της. Να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να φοιτήσει.

Η επιτυχούσα ευχαριστεί θερμά το σύζυγό της Αθανάσιο Ρίμπα, για την στήριξη που τις παρείχε τα τελευταία χρόνια, τα δυο της παιδιά που έκαναν μεγάλη  υπομονή και της αφιέρωσαν ελεύθερο χρόνο για μελέτη, τους καθηγητές του ΕΠΑΛ και ιδιαιτέρως την κα Κουλιάλη Σταματία για την βοήθεια και τη συμπαράσταση που της παρείχε.

Δεν παραλείπει να συστήσει σε μικρούς και μεγάλους να μην εγκαταλείπουν το στόχο, ακόμη και σε μεγάλη επιτυχία, ακόμη κι αν ο δρόμος είναι ανηφορικός και με εμπόδια.

Εξάλλου ας μην ξεχνούμε ότι όταν θέλουμε πραγματικά κάτι, «το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ μας».

krinitrikalon

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης