"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Γιώργος Μητσιούλης: Ποιος σας εκβιάζει δήμαρχε;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η τοποθέτηση του Γιώργου Μητσιούλη στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα προβλήματα στα Τρίκαλα από τον χιονιά.

«Κύριε Δήμαρχε αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισες.

Το πρώτο που ήθελα να επισημάνω στα πλαίσια της Συνεδρίασης αυτής  με βασικό θέμα συζήτησης το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης παρόλο που ο κ. Χατζηγάκης ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα αυτό δεν έγινε.

Πριν να αρχίσω να σχολιάζω και να αναφερθώ στο θέμα αυτό το οποίο έπλεξε δυστυχώς την Τοπική κοινωνία με αστοχία ενεργειών παραλείψεων και για μια ακόμη φορά έλλειψη συνεργειών και αποφάσεων συντονισμού και πάνω από όλα αποτελεσματικότητας για την δημιουργία ασφαλών συνθηκών και προϋποθέσεων για την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Στέκομαι  αρχικά στο θέμα της έλλειψης πολιτικού πολιτισμού με την χρησιμοποίηση άστοχων εκφράσεων ενώ οι πολίτες αντιμετώπιζαν  μια κατάσταση που ήταν δύσκολη χωρίς ασφάλεια πρόσβασης με παγωμένους δρόμους κλειστά πεζοδρόμια παγωμένα νερά ακούσαμε αυτά περί μεγάλης αλόγιστης  χρήσης … αλκοόλ και σταματάω εδώ.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε ή κριτική δεν είναι πάντα επικριτική αλλά θα μπορούσα να πω πως διορθώνει αστοχίες και λάθη  προφανώς όταν δεν υπάρχουν εμπειρίες γιατί το χιόνι είχε εξαφανισθεί τα τελευταία χρόνια από την ζωή μας, πάντα αναζητούμε εγγυημένες λύσεις. Υπάρχουν προκάτοχοι που είχαν στο μυαλό τους, ένα ίσως αποδοτικό ενορχηστρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης ανάλογων συνθηκών και αμ τι άλλο θα μπορούσατε  να συμβουλευτείτε παλαιούς γνώριμους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και εγώ λέω  πως εσείς είστε ποιο νέοι ποιο δυναμικοί ποιο γνωστικοί πειράζει αυτό να ΄΄παντρεύεται΄΄ με την εμπειρία; Αν δεν θέλουμε να ακούμε κλείνουμε τα αυτιά μας και οδηγούμαστε σε αστοχίες και σε μη αποτελεσματικές λύσεις.

Φιγουράρατε και καυχιέστε ότι ήσασταν  αποτελεσματικοί και ετοιμοπόλεμοι.

Η εικόνα της πόλης και τα media τα  Αθηναϊκά μας ΄΄παίζουν΄΄ αρκετά, αλλά αυτήν φορά για την  αναποτελεσματικότητα μας και ότι χαθήκαμε μέσα στο χιόνι. Για αυτό κύριε Δήμαρχε φωνάζουμε τόσες φορές μην συγκαλείται διαπαραταξιακή  μόνο όταν θέλουμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Δες θέματα «Ανάντι», εσωτερικός δακτύλιος κτλ.

΄Η αγωνιζόμαστε μαζί για το κοινό όφελος των πολιτών ή είμαστε απέναντι, αποφασίστε  λοιπόν  τι σας ταιριάζει εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και όχι για να κάνουμε στεγνή και στείρα  αντιπολίτευση αλλά για να γίνει αυτό πρέπει και να προβλέπεται  και να είστε συλλογικός και περισσότερο να ακούτε. Δεν θέλω να αναφερθώ που δουλέψατε και που δεν δουλέψατε προφανώς μπορεί και να μην έχετε μια πλήρη εικόνα.

Χρειάζονταν να βγούνε στο Τοπικό ραδιόφωνο τόσες φωνές αντίδρασης και να αισθανόμαστε ότι έχουμε αποτύχει  για αυτό που είμαστε εδώ. Είμαστε ένας Δήμος όχι μόνο πρωτοπόρος στις Τεχνολογίες αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών γιατί θέλω να σας θυμίσω  πως πολλοί  περίμεναν την αρχή  των εκπτώσεων και δυστυχώς δεν τους βοηθήσαμε. Ευγενικά σας ρωτάω καλέσατε ποτέ να συζητήσουμε για όλες αυτές τις καταστάσεις εκτάκτων αναγκών όταν είχαμε ήδη θιχτεί από θεομηνίες πλημμύρες και πέσιμο πελώριων δένδρων στο κέντρο της πόλης; Όταν ο Ληθαίος έχει τόσες φορές φουσκώσει και εγκυμονεί κινδύνους  όταν ζούμε σε μια σεισμόπληκτη περιοχή με κτίρια που δεν υποστηρίζονται αντισεισμικά;

Λοιπόν επειδή δεν έχουμε ενημέρωση και για το λόγο ότι είστε κυρίαρχος και αποφασίζετε εσείς, σας ρωτώ ποίοι είναι αυτοί που συντόνισαν  την έκτακτη κατάσταση χιονόπτωσης. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο ή μνημόνιο ενεργειών όπως θέλετε πέστε το   που θα αποτελεί την αρχή και το τέλος αντιμετώπισης ακραίων φυσικών φαινομένων.

Θέλω να πιστεύω πως βάση του Νόμου 3013 υπάρχει αυτό το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο άλλωστε πρέπει να ηγείσθε και πως λειτούργησε για την αντιμετώπιση «της μικρής χιονόπτωσης», έτσι την φανταστήκατε αλλά δυστυχώς ήταν μεγάλη σφοδρή και συνεχής.

Κύριε Δήμαρχε ως Πρόεδρος και Συντονιστής, είχατε τις απαραίτητες επαφές με τους υπόλοιπους φορείς που εκπροσωπούνται στο Συντονιστικό Όργανο και όποιος άλλος μπορούσε να είναι χρήσιμος, ή ο καθένας ξεχωριστά λειτουργούσε χωρίς να ξέρει τις πραγματικές του αρμοδιότητες;

Ακούσαμε για την τεράστια βοήθεια των Εθελοντών και χαίρομαι και επιβραβεύω όπως άλλωστε έκανα και δημόσια γιατί ο Μιχάλης συντονίζει ένα σημαντικό έργο, αλλά οι Εθελοντές καλούνται μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο λειτουργίας της πολιτικής προστασίας να επιτελέσουν έργο σε συνδυασμό και σε συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους. Έχουμε άραγε το σωστό δυναμικό προσώπων και μέσων για να στελεχώσουν κάτι τέτοιο; Άρα τελικά ποιος συντόνιζε όλο αυτό το εγχείρημα και πιστεύει πως είχαμε την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση του φαινομένου σωστά; Για να μην απατάστε σας λέω όχι ας γίνει λοιπόν το πάθημα  μάθημα. Και δεν το λέω εγώ αλλά όλοι αυτοί οι συμπολίτες που βγήκαν δημόσια για να διαμαρτυρηθούν.  Και μην μου πείτε κύριε Δήμαρχε ότι όλοι αυτοί ήταν κακόβουλοι απλώς διαμαρτύρονταν γιατί εκτός των άλλων που αντιμετώπιζαν είχαν και πρόβλημα προσβασιμότητας. Φροντίστε λοιπόν, να είστε  ανοιχτός σε συνέργιες και σε συνεργασίες. Προσωπικά σας το επέδειξα εμπράκτως με την δικιά μου ενέργεια βοηθώντας έστω και λίγο στη προσπάθεια σας αυτή, γεγονός που πιστεύω να ξέρετε και σας έδωσα μια παραπάνω λύση αξιοποιώντας ένα ακόμα εργολάβο. Αυτά όλα θα μπορούσε να έχουν προληφθεί και αποφευχθεί.

Περιμένω να υπάρξουν οι εκθέσεις όπου καταγράφονται όλες οι ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς και η συνέπειες αυτού και να έχουν κοινοποιηθεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Πιστεύω άμεσα πως πρέπει να γίνει καταγραφή των ζημιών τόσο σε δημόσια κτίρια όσο και σε ιδιωτικά καθώς επίσης και στο οδικό δίκτυο και στα δίκτυα υποδομών και να δώσουμε άμεσες λύσεις παρακάμπτοντας το κόστος. Πρέπει επίσης να αυξήσουμε τα μηχανικά μέσα και να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγείας του προσωπικού και των πολιτών. Και δεν μιλάω μόνο για αυτό που αντιμετωπίσαμε με την δυσμενή χιονόπτωση αλλά μιλάω για ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας για το οποίο μπορούμε να συμβάλουμε στο μέτρο που μας επιτρέπετε.

Συμπερασματικά νομίζω ότι οφείλετε ως Δημοτική αρχή μια μικρή συγνώμη προς τους συμπολίτες και εδώ είμαστε αν ξαναχρειασθεί να συμβάλουμε όλοι μαζί και όχι να λέτε στους συμπολίτες ΄΄δεν παίρνετε τα φτυάρια να καθαρίσετε΄΄.

Οφείλει ο Δήμος να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. Παρά ταύτα θέλω να αναφερθώ και στην θετική διάθεση και προθυμία όλων των Δημοτικών υπαλλήλων να συμβάλουν τα μέγιστα.

Επίσης κύριε Δήμαρχε θέλω να σας επισημάνω τους κακούς χειρισμούς σχετικά με την λειτουργία των σχολείων. Μπορεί να μεσολάβησε τεράστιο διάστημα διακοπών αλλά οι συνθήκες δεν εξασφάλιζαν την ασφάλεια και σωματική ακεραιτότητα μαθητών γονέων και καθηγητών.

Τέλος, θέλω να σας ρωτήσω  μέσα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας πως μπορείτε να κατηγορείτε τα ΜΜΕ  ενώ είστε άνθρωπος των media πως δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Ο δε γραπτός σας λόγος  όταν δίνετε συνεντεύξεις πιστεύω πως πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και δεν λέω για την έκφραση σας, ΄΄δεν μασάω΄΄  γιατί και εμείς ΄΄δεν μασάμε΄΄ αλλά μιλάω για την έκφραση σας ΄΄δεν εκβιάζομαι΄΄. Τι εννοείτε ακριβώς; Δεν εκβιάζεσθε  από ποιόν, ποιους και γιατί; Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοκρατίας και της ηθικής τάξης οφείλετε να ενημερώσετε  το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και τώρα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ Trikki Press διαβάζεις… αλλά μην κάνεις αντιγραφή ξανά στα σχόλια μου….η επικεφαλίδα σου εννοώ…είναι πατιτούρα. Υπερασπίσου την αλλά μην την φοράς. Γιατί σε φοράει η επικεφαλίδα τελικά.
    Το έγραψα 3 μέρες πριν από εσένα όταν ήσουν ακόμη Αγρίνιο και καθάριζες τα χιόνια με τηλεκατευθυνόμενες θειούχες μπόμπες από το ραδιόφωνο……ποιος είσαι ο Πάτα Το Κουμπί ?

    Μια απορία… που κουρεύεσαι ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης