"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Μητσοτάκης από τα Τρίκαλα: O E65 σπάει την οδική απομόνωση. Προχωράμε για το μεγάλο υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στα Τρίκαλα ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 και για το φράγμα Μεσοχώρας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε για τον οδικό άξονα Ε65 ότι “είναι μια μεγάλη εκκρεμότητα η οποία θα ολοκληρωθεί. Έχει σημασία- είπε- για τη Θεσσαλία γιατί θα σπάσει η απομόνωση των Τρικάλων. Ανοίγει-τόνισε ο πρωθυπουργός – προοπτικές για τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Έγινε πολύ καλή δουλειά από τις υπηρεσίες του υπουργείου υποδομών. Ήταν προσωπικό στοίχημα και και καταφέραμε να πείσουμε την ευρωπαϊκή επιτροπή να δώσει το πράσινο φως. Η ολοκλήρωση του θα φερει αναπτυξιακή προοπτικη ενώνοντας την κεντρική με τη δυτική Ελλάδα. Για φράγμα της Μεσοχώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα λειτουργήσει ως μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο. Έχουμε προχωρήσει με τον υπουργό Ενέργειας κ Περιβάλλοντος Κώστα Σκρεκα και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η μερική εκτροπή του Αχελώου κατέληξε ο πρωθυπουργός είναι σύνθετο θέμα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

“Θέλω, επίσης, να πω μία κουβέντα για ένα ζήτημα το οποίο έθεσαν οι Περιφερειάρχες και αφορά στα μεγάλα έργα υποδομής που συνδέονται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο με αυτό το έργο το οποίο αποκαλούμε «εκτροπή του Αχελώου».

Θεωρώ αδιανόητο το Ελληνικό Δημόσιο να έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε σημαντικά έργα υποδομής τα οποία παραμένουν αυτή τη στιγμή ημιτελή.

Έχω δώσει την κατεύθυνση στο Υπουργείο, στον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος ηγείται του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ΔΕΗ  να επικαιροποιηθεί αμέσως η Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φράγμα της Μεσοχώρας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων και το φράγμα της Μεσοχώρας επιτέλους να λειτουργήσει ως μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο.

Σε μία εποχή όπου αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε τις εκπομπές του αερίου του θερμοκηπίου, σε μία εποχή όπου η καθαρή ενέργεια πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ενεργειακό μας μείγμα, είναι απολύτως απαραίτητο, το τελευταίο ουσιαστικό μεγάλο έργο υποδομής που αφορά υδροηλεκτρική ενέργεια, να ολοκληρωθεί αυτοτελώς.

Θα συνεισφέρει παραπάνω από 160 MW σταθερής ενέργειας στο σύστημα, θα έχει σημαντική αντιπλημμυρική, θα αποφέρει σημαντική αντιπλημμυρική βοήθεια σε όλη τη λεκάνη απορροής και βέβαια γιατί όχι θα δημιουργήσει, στη Λίμνη Πλαστήρα, ενδεχομένως, ένα νέο πόλο επίσκεψης σε μία περιοχή, η οποία για τους πιο πολλούς από εμάς τουλάχιστον είναι παντελώς άγνωστη.

Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, στην ολοκλήρωση του έργου της Μεσοχώρας και θα εξετάσουμε – όπως γνωρίζετε- τα ζητήματα της μερικής εκτροπής του Αχελώου, είναι ζητήματα εξαιρετικά σύνθετα, με πάρα πολλές δικαστικές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η Μεσοχώρα, όμως, αποτελεί το πρώτο βήμα είναι αναγκαία όχι κατ’ ανάγκη την ικανή συνθήκη για να επανεξετάσουμε το έργο της μερικής μεταφοράς υδάτων από τη Δυτική Ελλάδα στη Θεσσαλία.”

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης