Μητσοτάκης- Ερντογάν: Συμφωνία να μείνουν οι πρόσφυγες κοντά στις εστίες τους Reviewed by Momizat on . Θετικό κλίμα επικράτησε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν.  Το Θετικό κλίμα επικράτησε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν.  Το Rating: 0

Μητσοτάκης- Ερντογάν: Συμφωνία να μείνουν οι πρόσφυγες κοντά στις εστίες τους

Μητσοτάκης- Ερντογάν: Συμφωνία να μείνουν οι πρόσφυγες κοντά στις εστίες τους

Θετικό κλίμα επικράτησε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν.  Το τηλεφώνημα κράτησε μισή ώρα και στη διάρκειά του, σύμφωνα με πληροφορίες,  οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για τις προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν. Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση.

mitsotakis-erdogan3

– Tην Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, η οποία έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. (και η οποία έχει αναγνωρίσει στο πλαίσιο της Ε.Ε. και το βάρος που έχει δεχθεί η Τουρκία).

– Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

– Συζητήθηκε ακόμα η κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα, μια κοινή πρόκληση που αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου. Το περιβάλλον είναι ένας τομέας στον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στενά – είναι ένας από τους τομείς της θετικής ατζέντας στην οποία είχαν συμφωνήσει οι κκ. Φραγκογιάννης και Ονάλ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή