"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Μη ανακοινώσιμες προς το παρόν, οι αποφάσεις για τους μετανάστες στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με στοχευμένες διαρροές στα ΜΜΕ η κυβέρνηση, προσπαθεί να ζυγίσει το πολιτικό κόστος και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, σε περιοχές που προβλέπεται η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αμέσως μετά την έναρξη των διαδικασιών, ίδρυσης κλειστών χώρων κράτησης στα νησιά του Αν.Αιγαίου, ξεκινούν και οι αντίστοιχες ενέργειες, για τη κατασκευή ανοικτών κέντρων φιλοξενίας σε δέκα νομούς της χώρας,  για τουλάχιστον 20.000 αιτούντες άσυλο.

Ο νομός Τρικάλων έχει αποφασιστεί σε πρώτη φάση, να δεχτεί περίπου 1.500-2.000 μετανάστες, με τον κ.Παπαστεργίου δημοσίως να δηλώνει, ότι απορρίπτει τη περίπτωση αυτοί, να υπερβούν για την πόλη τον αριθμό των 400.

Πάντως η αρμόδια επιτροπή στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχει ήδη προεπιλέξει τους κατάλληλους χώρους στο νομό, για την κατασκευή των Migrants Camps, ενώ το μόνο που απομένει, είναι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις και τα ανταλλάγματα στις τοπικές κοινωνίες.

Κων. Κουτσονάσιος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πρέπει να ήταν φέτος το φθινόπωρο όταν τα τοπικά ΜΜΕ έλεγαν για πόσο καλά κάναμε με το Φρούριο, τότε όμως ήρθαν με πούλμαν μετανάστες σε ορεινή ξενοδοχειακή μονάδα μετά την Πύλη. Δεν τους άρεσε και έφυγαν. Έγινε τότε γνωστό ότι μέσω taxis ο κάθε επιχειρηματίας ξενοδόχος μπορούσε να υποβάλει αίτηση για 6 μήνες με παράταση άλλους 6 και τιμή 12 ευρώ + ΦΠΑ. Θα έχει άδοξο τέλος και αυτή η κυβέρνηση μετά την περίοδο χάριτος που περνάμε. Η κυβέρνηση δεν τολμάει να πάει κόντρα στην Κομισιόν , ούτε να ακυρώσει το “Δουβλίνο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης