Μη λησμονάτε τη χώρα μου Reviewed by Momizat on . Zωή Χατζηθωμά : Ευτυχώς όμως κανείς πλέον δεν ξεχνά. Ούτε μαζί τα φάγαμε, ούτε και έγινε επιδρομή εν μια νυκτί εξωγήινων! Κάποιοι οφείλουν να κάνουν αυτοκριτική Zωή Χατζηθωμά : Ευτυχώς όμως κανείς πλέον δεν ξεχνά. Ούτε μαζί τα φάγαμε, ούτε και έγινε επιδρομή εν μια νυκτί εξωγήινων! Κάποιοι οφείλουν να κάνουν αυτοκριτική Rating: 0

Μη λησμονάτε τη χώρα μου

zoi
Zωή Χατζηθωμά : Ευτυχώς όμως κανείς πλέον δεν ξεχνά. Ούτε μαζί τα φάγαμε, ούτε και έγινε επιδρομή εν μια νυκτί εξωγήινων! Κάποιοι οφείλουν να κάνουν αυτοκριτική και την ίδια στιγμή να εξαφανιστούν από τύψεις και ντροπή για τις χιλιάδες εξαθλιωμένες οικογένειες και τις χιλιάδες αυτοκτονίες.

Πού είναι όμως η μαζική αντίδραση για την κατάλυση της Δικαιοσύνης; Πού είναι η φωνή πνευματικών ανθρώπων, που θα εστιάσει στα δεινά, αλλά και στα θετικά αυτής της χώρας; Θυμάται κανείς τις δηλώσεις του Σεφέρη ή του Ελύτη υπέρ της Ελλάδας, που έκαναν ολόκληρη την ανθρωπότητα να συγκινείται;

Ποιος θα μιλήσει για την αφαίμαξη της πατρίδας μας συχνά από παράλογα άτεγκτες πολιτικές ξένων συμφερόντων; Για τη χώρα που στον πολιτισμό της βασίστηκε η ευρωπαϊκή ιδέα.

Και για την Ευρώπη, που αντί να αποτελεί το κοινό μας σπίτι, σταδιακά θα αποσυσπειρώνεται, όσο δε βασίζεται στην αλληλεγγύη, τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών της.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή