Μη σηκώνετε το κινητό σε συγκεκριμένες αναπάντητες Reviewed by Momizat on .  Κομπίνα με αναπάντητες κλήσεις και γραπτά μηνύματα με αριθμούς κινητών τηλεφώνων υψηλής χρέωσης που «ματώνουν» την τσέπη του συνδρομητή έχουν στήσει επιτήδειοι  Κομπίνα με αναπάντητες κλήσεις και γραπτά μηνύματα με αριθμούς κινητών τηλεφώνων υψηλής χρέωσης που «ματώνουν» την τσέπη του συνδρομητή έχουν στήσει επιτήδειοι Rating: 0

Μη σηκώνετε το κινητό σε συγκεκριμένες αναπάντητες

Μη σηκώνετε το κινητό σε συγκεκριμένες αναπάντητες
 Κομπίνα με αναπάντητες κλήσεις και γραπτά μηνύματα με αριθμούς κινητών τηλεφώνων υψηλής χρέωσης που «ματώνουν» την τσέπη του συνδρομητή έχουν στήσει επιτήδειοι και απατεώνες.

Το τελευταίο διάστημα ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας δέχεται αναπάντητες κλήσεις ή γραπτό μήνυμα στο κινητό του, πολλές φορές αργά τη νύχτα ώστε να μην απαντήσει.
Σύμφωνα με τα «Νέα» ο σκοπός είναι απλός. Να καλέσεις πίσω ή να απαντήσεις στο sms στον αριθμό που βρίσκεις στο κινητό σου τηλέφωνο. Αυτοί όμως οι αριθμοί είναι συνήθως εξαιρετικά υψηλής χρέωσης.

Ο τρόπος που στήνεται η κομπίνα:

-Γίνεται αναπάντητη κλήση στο κινητό (συνήθως νυχτερινές ώρες)
-Ο χρήστης βλέπει την αναπάντητη κλήση και καλεί τον αριθμό για να δει ποιος τον αναζητούσε
-Το νούμερο που καλεί είναι μία διεθνής κλήση και μάλιστα εξαιρετικά υψηλής χρέωσης
-Λίγα δευτερόλεπτα «φουσκώνουν» το λογαριασμό 10 – 25 ευρώ

Οι αριθμοί στους οποίους δεν πρέπει να απαντούν οι συνδρομητές

+3598920111 (Βουλγαρία)
+37127913091(Λετονία)
+375602605281(Λευκορωσία)

Παράλληλα, οι απατεώνες στέλνουν και μαζικά sms σε τυχαίους αριθμούς και μετά περιμένουν οι συνδρομητές να καλέσουν πίσω προκειμένου να τους χρεώσουν και να εισπράξουν ένα μέρος τα διεθνών τελών κλήσεων.

Αφήστε το σχόλιο σας