“Μια από τα ίδια” με την πυρκαγιά στη Ράξα Reviewed by Momizat on . Δύο βασικά προβλήματα ανέδειξε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο καταφύγιο του συλλόγου "Αργος" και μεταφέρθηκε προς τον παλιό - και νέο – «οικισμό» Δύο βασικά προβλήματα ανέδειξε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο καταφύγιο του συλλόγου "Αργος" και μεταφέρθηκε προς τον παλιό - και νέο – «οικισμό» Rating: 0

“Μια από τα ίδια” με την πυρκαγιά στη Ράξα

“Μια από τα ίδια” με την πυρκαγιά στη Ράξα

Δύο βασικά προβλήματα ανέδειξε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο καταφύγιο του συλλόγου “Αργος” και μεταφέρθηκε προς τον παλιό – και νέο – «οικισμό» Ρομά στη Ράξα.
Το ένα, ότι αρκετές οικογένειες Ρομά επανεγκαθίστανται στον “οικισμό”. Το πρόβλημα έγκειται στην απουσία δομών για εγκατάσταση ανθρώπων, αφού οι παλιές δομές (λίγο νερό και ρεύμα) εξυπηρετούσαν τους παλιούς κατοίκους, οι οποίοι, είτε έφυγαν είτε εγκαταστάθηκαν στο Κηπάκι, 10-12 χρόνια πριν. Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους, πρώτα πρώτα για την υγεία των ίδιων των Ρομά και των παιδιών τους και φαίνεται ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποιο μέτρο.
Το δεύτερο πρόβλημα, είναι ακριβώς η καύση σιτοκαλαμιών. Οταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτα, από ανθρώπους που νομίζουν ότι, αν κάψουν χορτάρι ή σιτοκαλαμιές, θα βγει φρέσκο χορτάρι για τα πρόβατα (…) ή ελπίζουν ότι θα την τιθασεύσουν,  τότε οι πυρκαγιές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Εν προκειμένω, εκτός από τον “οικισμό”, απειλήθηκε και εργοστάσιο ξυλείας, ενώ, βεβαίως, δεν υποστηρίζουμε ότι η σιτοκαλαμιά ήταν η αιτία της πυρκαγιάς, διότι… δεν το γνωρίζουμε. Είναι, όμως, συνηθισμένη πρακτική.
Την όλη κατάσταση, όμως, με τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, περιπλέκει (ή όχι;) μια έκφραση γνώμης από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων “Αργος”. Αναφέρονται σε “Περίεργη φωτιά” που ” ξέσπασε περιμετρικά του καταφυγίου Τρικάλων”. Και συνεχίζουν, λέγοντας τα αυτονόητα: Οτι “ο δυνατός αέρας αλλά και τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν κατά καιρούς έκαναν δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής. Ευτυχώς άπαντες είναι καλά. Περιμένουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής”.
Και, βεβαίως, η Πυροσβεστική θα ρίξει φως στην υπόθεση, με το ανακριτικό της  τμήμα.
Αλλά από το “Αργος” θέτουν και το ζήτημα των σκουπιδιών στην περιοχή. Κάτι που θα πρέπει να λυθεί άμεσα.
Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή