"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.7 C
Trikala

Μια Γυναίκα Μόνη στο Βιβλιοπωλείο Τσιλινίδα

Σχετικά άρθρα

lafarm

mia-gunaika-moni-392x529

Ο Πάνος Νακόπουλος επιστρέφει για δυο μοναδικές παραστάσεις (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 & ΣAΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 09.30 το βράδυ στην αυλή του Βιβλιοπωλείου ΤΣΙΛΙΝΙΔΑ με την πετυχημένη παράσταση ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ
Το «Μια Γυναίκα Μόνη» από το «Όλο Σπίτι Κρεβάτι Εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε είναι πιθανά ο πιο συγκλονιστικός γυναικείος μονόλογος που γράφτηκε ποτέ για το θέατρο.

Μια γυναίκα, κατ’ εξοχήν νοικοκυρά και… αφελής, κλειδωμένη στο σπίτι από τον ίδιο της τον… άντρα.
Ξεκινώντας τις δουλειές της ημέρας, ανακαλύπτει ότι στην απέναντι πολυκατοικία ήρθε μια νέα ένοικος. Της φαίνεται απίστευτο πως βρήκε κάποιον να του ανοίξει την καρδιά της.
Αυτό που ακολουθεί είναι ένας σπαραξικάρδιος μονόλογος που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα. Στο δράμα και την Κωμωδία.
Ένα έργο με άφθονο γέλιο που αναγκάζει στιγμές-στιγμές το θεατή να… εξοκείλει στα βάθη μιας απύθμενης πίκρας κι απελπισίας για τη θέση της γυναίκας στις κοινωνίες των ανθρώπων… Εκεί, όπου «οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλκοόλ, είναι οι γυναίκες» όπως είπε κάποτε και η ίδια η Φράνκα Ράμε !
Στην παράσταση του Μεταθεάτρου, το ρόλο της Μόνης Γυναίκας, ερμηνεύει ένας άντρας. Ο Πάνος Νακόπουλος ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Ένας ελάχιστος φόρος Αντρικής τιμής στο πιο καταπιεσμένο πλάσμα ανά τους αιώνες.
Το αποτέλεσμα είναι ένας κλαυσίγελος και μια ισορροπία τρόμου ανάμεσα στο γκροτέσκο στοιχείο της Κωμωδίας αλλά και του Δράματος.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5 Ευρώ
(Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)
Προπώληση στο Βιβλιοπωλείο Τσιλινίδα

(Ιουλιέτας Αδάμ 17) τηλ. 24310 74393

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης