Μια διαφορετική “περιοδεία” από το “Φυσάει Κόντρα” Reviewed by Momizat on . Ιχνηλατώντας το χρόνο   Το πρωί του Σαββάτου της Ανάστασης επέλεξε η δημοτική μας παράταξη, «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», για την πραγμάτωση της πρώτης Ιχνηλατώντας το χρόνο   Το πρωί του Σαββάτου της Ανάστασης επέλεξε η δημοτική μας παράταξη, «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», για την πραγμάτωση της πρώτης Rating: 0

Μια διαφορετική “περιοδεία” από το “Φυσάει Κόντρα”

Μια διαφορετική “περιοδεία” από το “Φυσάει Κόντρα”

Ιχνηλατώντας το χρόνο

 

Το πρωί του Σαββάτου της Ανάστασης επέλεξε η δημοτική μας παράταξη, «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», για την πραγμάτωση της πρώτης διαδραστικής περιήγησης στην ιστορική μνήμη της πόλης, ώστε δεκάδες τρικαλινοί αλλά και επισκέπτες να ακολουθήσουν τα ίχνη της πόλης μας στην πορεία της μέσα στο χρόνο.

Από την πλατεία της Αγίας Επίσκεψης και τα στενοσόκακα της κοιτίδας των Τρικάλων, του Βαρουσίου, στα τείχη του βυζαντινού κάστρου, την Εβραϊκή Συναγωγή και την κεντρική πλατεία μπροστά στο άγαλμα του στρατηγού του Ε.Λ.Α.Σ. Στέφανου Σαράφη, καθώς και στην κεντρική γέφυρα που “ενώνει” εδώ και δεκαετίες τις δύο πλευρές της πόλης. Και μετά, στο μνημείο των πέντε ΕΠΟΝιτών στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου και αποδώθηκε φόρος τιμής και μνήμης, ενώ η ιστορική διαδρομή έκλεισε στις παλιές φυλακές και στο Κουρσουμ Τζαμί.

Με αυτό τον πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο όχι μόνο πιάσαμε το “νήμα” της ιστορίας, όχι μόνο γνωρίσαμε την πόλη μας μέσα από τη ξενάγηση του συμπολίτη μας, απόφοιτου του τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας, Δημήτρη Πουλιανίτη, αλλά και  ενώσαμε το παρελθόν – απώτερο και πιο πρόσφατο – με το παρόν και το μέλλον.

Στο τέλος της ιστορικής περιήγησης, μετά από δύο γεμάτες ιστορία και μνήμες ώρες, ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων και επικεφαλής του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Δημήτρης Παπαθανασίου  ευχαριστώντας τόσο τους πρωτεργάτες του εγχειρήματος όσο και – κυρίως – όσους το  παρακολούθησαν, τόνισε ότι η αυξημένη προσέλευση τουριστικού ρεύματος προς τα Τρίκαλα δυστυχώς δεν συνδυάσθηκε από την απερχόμενη  δημοτική  αρχή με την ανάπτυξη αντίστοιχων δράσεων, ώστε όχι μόνο οι επισκέπτες μας αλλά και οι συμπολίτες μας να έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα γεγονότα αλλά και τα πρόσωπα που “έγραψαν” την ιστορία του τόπου μας. Στη συνέχεια δεσμεύτηκε η επόμενη, αριστερή δημοτική αρχή να καθιερώσει, μέσα από αντίστοιχες δράσεις, δωρεάν ιστορικές περιηγήσεις για όλους τους πολίτες, ντόπιους και επισκέπτες, ώστε μέσα από την κατάκτηση της ιστορικής μνήμης και γνώσης να αλλάξουμε τις προοπτικές μίας κοινωνίας που εκτός από την οικονομική ανέχεια, αντιμετωπίζει και βαθιά πολιτισμική και ηθική κρίση.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

fk-istor6 fk-istor fk-istor7 fk-istor8 fk-istor9 fk-istor2 fk-istor3 fk-istor4 fk-istor5

Αφήστε το σχόλιο σας