Μια ζωή, ένα βιβλίο, πολλά διδάγματα Reviewed by Momizat on . Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού  Τρικαλινού γιατρού Θεόδωρου Γ Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού  Τρικαλινού γιατρού Θεόδωρου Γ Rating: 0

Μια ζωή, ένα βιβλίο, πολλά διδάγματα

Μια ζωή, ένα βιβλίο, πολλά διδάγματα

Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού  Τρικαλινού γιατρού Θεόδωρου Γκαλέα , με τίτλο «Στιγμιότυπα από τη ζωή ενός τρικαλινού γιατρού».
galeas1Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αυτοβιογραφικό πόνημα του Θεόδωρου Γκαλέα , ενός επιστήμονα   που έγραψε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σελίδες στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Στο βιβλίο του  περιγράφει στιγμές της διαδρομής του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και όχι μόνο,  μία διαδρομή που εκτίμησε η τοπική κοινωνία και η οποία τον τίμησε με την παρουσία της στην εκδήλωση. Σε αυτή μίλησαν για την πορεία και το επιστημονικό έργο του Θ. Γκαλέα οι κ. Γεράσιμος Α. Ρηγάτος Ιατρός – Συγγραφέας ΑΜ Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής & Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριος Σιδερής Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας, Σάκης Παπαδόπουλος Διευθυντής Β΄ Παθολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και Ιωάννης Μάντζαρης Πολιτικός Μηχανικό.
Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Είναι εύκολο να γράψεις την αυτοβιογραφία σου; Να αποκαλύψεις τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τα ιδεώδη σου – ανάλογα με το πόσο φτωχός ή πλούσιο είναι ο εσωτερικός σου gkaleas.biblioκόσμος – και με τις πράξεις σου να αποδείξεις ότι τα εφαρμόζεις στο ταξίδι της ζωής σου; Έχει καθόλου το τέλος της πορείας στο μυαλό σου; Θα αντέξεις στον τελικό απολογισμό ή θα τον αποφύγεις μέχρι την τελευταία στιγμή; Μπορείς να δεις τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου; Να χρησιμοποιείς ότι χάρισμα σου δόθηκε για να βοηθήσεις το συνάνθρωπό σου; Μήπως τα θεωρείς όλα αυτά υπερβολή; Την απάντηση θα την βρεις μόνο σου!».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή