Μια θετική κίνηση: μαθητικός διαγωνισμός για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Τρικκαίων Reviewed by Momizat on .   Ο Δήμος Τρικκαίων ίδρυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της υποστήριξης ατόμων που αντιμετωπίζουν έκτακτες και άμεσες ανά   Ο Δήμος Τρικκαίων ίδρυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της υποστήριξης ατόμων που αντιμετωπίζουν έκτακτες και άμεσες ανά Rating: 0

Μια θετική κίνηση: μαθητικός διαγωνισμός για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Τρικκαίων

Μια θετική κίνηση: μαθητικός διαγωνισμός για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Τρικκαίων

 

Ο Δήμος Τρικκαίων ίδρυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της υποστήριξης ατόμων που αντιμετωπίζουν έκτακτες και άμεσες ανάγκες επιβίωσης. Στόχος ήταν η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που δεν διαθέτουν αγοραστική δύναμη και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει την λειτουργία του σε εθελοντικές προσφορές από μη κυβερνητικές οργανώσεις, επαγγελματικές ομάδες, τοπικές επιχειρήσεις και καταστήματα, από φιλανθρωπικά σωματεία και φορείς του Δήμου μας και από απλούς αλλά ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, με κοινό στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Στην προσπάθεια της ενημέρωσης των πολιτών για το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και της περαιτέρω ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της στήριξής του, ο Αντιδήμαρχος Κοιν. Μέριμνας & Υγείας κ. Στ. Τραγάνης σε συνεργασία με τη Δ/νση Κοιν. Μέριμνας & Υγείας του Δ. Τρικκαίων και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, σχεδίασαν και υλοποιούν, κατόπιν σχετικής άδειας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, ένα μαθητικό διαγωνισμό με θέμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο .

Συγκεκριμένα, μέχρι 31 / 1 / 2014, οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου θα δημιουργήσουν μια αφίσα κι ένα πεντάλεπτο βίντεο αντίστοιχα, στα οποία θα παρουσιάζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και θα προτρέπουν τους πολίτες στη στήριξή του . Κάθε Γυμνάσιο και κάθε Λύκειο θα έχει μία συμμετοχή που θα είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας .

Προκειμένου οι μαθητές να βοηθηθούν στο έργο τους θα επισκεφθούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και θα ενημερωθούν για την προσφορά του και την αναγκαιότητα ύπαρξης και ενίσχυσής του .

Τα έργα των μαθητών θα παραδοθούν στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από εκεί στη Δ/νση Κοιν. Μέριμνας & Υγείας, με μέριμνα της οποίας θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα εκτεθούν στο Κουρσούμ Τζαμί . Μέσω ψηφοφορίας των πολιτών ( τόσο ηλεκτρονικής, όσο και φυσικής στο χώρο του τζαμιού ), η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, θα επιλεγούν η αφίσα και το βίντεο που θα χρησιμοποιηθούν, πλέον, από το Δήμο ως οπτικοακουστικό υλικό προβολής του Κοινωνικού Παντοπωλείου .

Επειδή πιστεύουμε πως βασικός πυλώνας της κοινωνικής πολιτικής είναι η ίδια η κοινωνία, ευχαριστούμε εκ των προτέρω τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τη μαθητική κοινότητα που στέκονται πολύτιμοι αρωγοί στο κοινωνικό έργο του Δήμου. Ευχαριστούμε, επίσης, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων που επέτρεψε τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στη νέα γενιά να εργαστεί πάνω στην ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης .

Ό λ ο ι   μ α ζ ί   μ π ο ρ ο ύ μ ε   κ ά τ ι   π ε ρ ι σ σ ό τ ε ρ ο

 

Από το γραφείο του Αντιδημάρχου

Κοιν. Μέριμνας & Υγείας

Σταύρου Τραγάνη

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή