«Μια μέρα δεν αρκεί…» Reviewed by Momizat on . Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου 2014, δεν είναι ημέρα για να γιορτάζουμε. Είναι ημέρα για να θυμόμαστε, ημέρα για να κάνουμε απολογισμούς, ημέρα για ν Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου 2014, δεν είναι ημέρα για να γιορτάζουμε. Είναι ημέρα για να θυμόμαστε, ημέρα για να κάνουμε απολογισμούς, ημέρα για ν Rating: 0

«Μια μέρα δεν αρκεί…»

«Μια μέρα δεν αρκεί…»

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου 2014, δεν είναι ημέρα για να γιορτάζουμε.

Είναι ημέρα για να θυμόμαστε, ημέρα για να κάνουμε απολογισμούς, ημέρα για να βάζουμε στόχους.

Κάθε ημέρα, μα και σήμερα, διαπιστώνουμε πως οι γυναίκες πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, πως χρειάζεται να μάχονται καθημερινά για ίσα δικαιώματα και ίση συμμετοχή στην εργασία, να αγωνίζονται για τη συμμετοχή τους στην πολιτική και τη λήψη αποφάσεων και καθημερινά να διεκδικούν μια ζωή χωρίς βία.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στην διαμόρφωση της ιστορίας και για να θυμίζει πως ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει στην (αυτονόητη) κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, είναι ακόμη πολλά- πολλά που πρέπει να ακολουθήσουν.

Τι και αν ξεκίνησε από την προσπάθεια των γυναικών να διεκδικήσουν με σκοπό να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άντρες; Σήμερα ο μόνος ίσως λόγος για να ”εορτάζεται” η ημέρα της γυναίκας είναι η ανάγκη να εξαλειφθεί κάθε διάκριση και καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων που υφίστανται οι γυναίκες λόγω του φύλου τους.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Τρικκαίων  στεγάζεται επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Θερμοπύλων 1 ( έναντι κτιρίου ΔΕΗ ), Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2431027943 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή