Μια «μαγική» εκδήλωση στις Φυλακές Τρικάλων – Σπουδαίο αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα Reviewed by Momizat on . Εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (φυλακών), κρατούμενοι των φυλακών , και δεκαμελής ορχήστρα Μουσικών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων , σε άψογη συνεργασία παρ Εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (φυλακών), κρατούμενοι των φυλακών , και δεκαμελής ορχήστρα Μουσικών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων , σε άψογη συνεργασία παρ Rating: 0

Μια «μαγική» εκδήλωση στις Φυλακές Τρικάλων – Σπουδαίο αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

Μια «μαγική» εκδήλωση στις Φυλακές Τρικάλων – Σπουδαίο αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

Εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (φυλακών), κρατούμενοι των φυλακών , και δεκαμελής ορχήστρα Μουσικών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων , σε άψογη συνεργασία παρουσίασαν στο κοινό , με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Απόστολου Καλδάρα, ένα μικρό αφιέρωμα στο έργο και τη ζωή του σπουδαίου Τρικαλινού συνθέτη. Όλα αυτά συνέβησαν την σήμερα Τετάρτη 29/6, εντός των “τειχών” της Φυλακής , παρόντος του Κώστα Καλδάρα που τίμησε με την παρουσία την εκδήλωση και τα συγκινητικά λόγια του. Τεράστια η χαρά όλων.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και εσωτερικός χώρος

Κώστας Καλδάρας

Σήμερα το πρωί ήμουν στην ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών μου στα Τρίκαλα, σε μια εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών. Έχουν γίνει και θα γίνουν ακόμη πολλές εκδηλώσεις για τον Απόστολο Καλδάρα. Η σημερινή όμως μου έκοψε την ανάσα. Όταν μαθητές από το Μουσικό Γυμνάσιο Τρικάλων αυτοσχεδίαζαν πάνω στο “Ένα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι” με απίστευτη επιδεξιότητα και μαζί με τους υπέροχους ήχους των εγχόρδων διαβάζονταν αποσπάσματα από κείμενα κρατουμένων που αρχή τους είχαν: “Σαλπάρει το καράβι απαλά και με πάει…” Η συνέχεια εμπνευσμένη από τη ζωή και τα όνειρα των ίδιων των φυλακισμένων συνανθρώπων μας με συγκλόνισε, αφού δεν ήταν νησιά μαγικά, παραλίες ή αξιοθέατα…ήταν το σπίτι τους, η οικογένεια, τα παιδιά τους, ήταν η καθημερινή ζωή όλων μας. Τόσο απλή και τόσο μακρυνή για κάποιους. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αρμόδιους, τους συμμε΄τεχοντας καθηγητές του μουσικού σχολείου, την διευθύντρια του ΣΔΕ Μαρία Μουτσάκη, την διεύθυνση των φυλακών, τον Δήμο την Περιφέρεια…αλλά προπαντός των κρατουμένων που φύτεψαν μέσα μας δύναμη κι ελπίδα. Σας ευχαριστώ όλους και όλες απεριόριστα!

Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και εσωτερικός χώρος

Αφήστε το σχόλιο σας