Μια νέα εκπαιδευτική – θεατρική – διαδραστική παράσταση Reviewed by Momizat on . Οι «Μικροί Επιστήμονες» γεννήθηκαν ως ιδέα για να συμπληρώσουν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και να συμβάλλουν στον τομέα των εκπαιδευτικών επιλογών και των Οι «Μικροί Επιστήμονες» γεννήθηκαν ως ιδέα για να συμπληρώσουν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και να συμβάλλουν στον τομέα των εκπαιδευτικών επιλογών και των Rating: 0

Μια νέα εκπαιδευτική – θεατρική – διαδραστική παράσταση

Μια νέα εκπαιδευτική – θεατρική – διαδραστική παράσταση

Οι «Μικροί Επιστήμονες» γεννήθηκαν ως ιδέα για να συμπληρώσουν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και να συμβάλλουν στον τομέα των εκπαιδευτικών επιλογών και των διαδραστικών θεματικών προγραμμάτων.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια Εκπαιδευτική Θεατρική Παράσταση και ταυτόχρονα ένα απίθανο Εργαστήρι πειραμάτων, σχεδιασμένο με στοιχεία μοναδικότητας και σύνθεσης προσαρμοσμένων δράσεων.

Το Εργαστήρι Πειραμάτων ταξιδεύει…
Το Εργαστήρι Πειραμάτων και οι «Μαγικοί Επιστήμονες» ταξιδεύουν για πρώτη φορά σε κάθε γωνιά της χώρας μας και παρουσιάζουν μέσω εντυπωσιακών πειραμάτων, επιστημονικές έννοιες που συναντάμε σε πλήθος εφαρμογών της καθημερινής μας ζωής.
Η Θεατρική Διαδραστική Παράσταση μεταφέρει τους θεατές με τον πλέον ευχάριστο τρόπο, έννοιες όπως αυτές που διδάσκονται στην σχολική ύλη της Φυσικής, της βιολογίας και της Χημείας, οι οποίες παίρνουν ζωή μπροστά στα μάτια όλων και εξηγούνται με απλό, διασκεδαστικό αλλά και «εκρηκτικό» τρόπο.
Τα εκπαιδευτικά μηνύματα περνούν με αμεσότητα μέσω ενός Θεατρικού δρώμενου από επαγγελματίες ηθοποιούς, με έξυπνα κείμενα και με κωμικούς διαλόγους.
Ο διαδραστικός χαρακτήρας γίνεται πολύ έντονος μέσα από την συμμετοχή των μικρών θεατών στην εκτέλεση πειραμάτων. Δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψουν πως με εύκολο τρόπο αλλά και με απλά υλικά καθημερινής χρήσης θα αναλάβουν τον ρόλο του «Μικρού Επιστήμονα».
Η χρήση οπτικοακουστικών πολυμέσων, εργαστηριακού εξοπλισμού, απίθανων σκηνικών και κοστουμιών, καθώς και ο διάλογος του ειδικού επιστημονικού συνεργάτη στο τέλος της παράστασης μεταφέρει τα παιδιά σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσω της τέχνης στον κόσμο της επιστήμης.

Συντελεστές

Κείμενο Άκυς Μητσούλης

Σκηνοθεσία Αντονέλλα Χήρα

Μουσική Γιάννης Αυγερινός

Στον ρόλο του Βου Βού ο Νίκος Ζώκας

Στον ρόλο του Φού Μπού ο Σπύρος Ανδρεόπουλος

Σχεδιασμός επιστημονικού προγράμματος Γιάννης Κοντογιάννης

Επιμέλεια Παραγωγής Χάρης Τσαύλος

Δημόσιες σχέσεις Γιάννης Παραθύρας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή