Μια παραίτηση, μωρέ… Reviewed by Momizat on . Πάνε τρεις εβδομάδες τώρα που ολόκληρη η Ελλάδα συζητά γι' αυτόν τον περίφημο ΕΝΦΙΑ ο όποιος κόντεψε -λέει- να προκαλέσει εγκεφαλικό ακόμα και σε υπουργούς αυτή Πάνε τρεις εβδομάδες τώρα που ολόκληρη η Ελλάδα συζητά γι' αυτόν τον περίφημο ΕΝΦΙΑ ο όποιος κόντεψε -λέει- να προκαλέσει εγκεφαλικό ακόμα και σε υπουργούς αυτή Rating: 0

Μια παραίτηση, μωρέ…

Μια παραίτηση, μωρέ…

Πάνε τρεις εβδομάδες τώρα που ολόκληρη η Ελλάδα συζητά γι’ αυτόν τον περίφημο ΕΝΦΙΑ ο όποιος κόντεψε -λέει- να προκαλέσει εγκεφαλικό ακόμα και σε υπουργούς αυτής της κυβέρνησης (που βεβαίως τον ψήφισαν).

Έχω βαρεθεί να κάνω δημόσιες συζητήσεις με κυβερνητικούς βουλευτές που διαμαρτύρονται έντονα για τις ρυθμίσεις του νομού (που επίσης οι ίδιοι ψήφισαν) και να ακούω πως δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο να συμβούν τέτοιοι είδους ακρότητες.
Ας πούμε ότι τους πιστεύω. Προσωπικά εκτιμώ πως αν ήξεραν τι ψήφιζαν, πολλοί από αυτούς δεν θα το έκαναν. Αυτό όμως με ενδιαφέρει από ελάχιστα ως καθόλου. Ας ήταν πιο επιμελείς…

Εκείνο που περιμένω είναι καταρχήν να δω πώς θα είναι ο αλλαγμένος νόμος, τι θα συμβεί με τις προφανείς αδικίες που υπάρχουν και ποιοι θα πληρώσουν αυτή τη φορά τη… νύφη, γιατί το συνολικό ποσό που έχει προϋπολογιστεί να εισπραχθεί, κάποιοι πρέπει να το καταβάλουν.

Επειδή όμως βαρέθηκα επίσης να ακούω τη θεωρία περί «λάθους» που έκαναν κάποιοι -χωρίς να κατονομάζονται ευθέως- περιμένω επίσης να δω πώς ακριβώς θα πληρώσουν το «λάθος» τους.

Αν μια ιδιωτική εταιρία έστελνε μπιλιετάκια πληρωμής σε πελάτες της, γεμάτα με τόσο χοντροκομμένα λάθη, θα είχαν «ξηλωθεί» την ίδια μέρα όλοι όσοι ευθύνονταν γι’ αυτά.

Γιατί, λοιπόν, στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ δεν έχουμε δει -μέχρι στιγμής- ούτε παραίτηση, ούτε αποπομπή οποιουδήποτε; Μήπως επειδή το «λάθος» έγινε από «ημέτερους»; Ή μήπως επειδή, απλώς, δεν έγινε κανένα λάθος αλλά μια προσπάθεια να περάσει ένα μέτρο δήμευσης της ακίνητης περιουσίας, χωρίς κάποιοι να υπολογίσουν τις αντιδράσεις που αυτό θα προκαλούσε;

Διαλέγετε και παίρνετε…

Σωτήρης Ξενάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή