Μικέλης για το νέο μητρώο στελεχών της Ν.Δ. Reviewed by Momizat on . Αυτό είναι ένα από τα βασικά κλειδιά για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα: Να μπουν καταρτισμένοι και ικανοί επαγγελματίες στην πολιτική που δεν περιμένουν να ζήσο Αυτό είναι ένα από τα βασικά κλειδιά για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα: Να μπουν καταρτισμένοι και ικανοί επαγγελματίες στην πολιτική που δεν περιμένουν να ζήσο Rating: 0

Μικέλης για το νέο μητρώο στελεχών της Ν.Δ.

Μικέλης για το νέο μητρώο στελεχών της Ν.Δ.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά κλειδιά για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα: Να μπουν καταρτισμένοι και ικανοί επαγγελματίες στην πολιτική που δεν περιμένουν να ζήσουν από την πολιτική αλλά είναι ανεξάρτητοι και θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα.

Η Νέα Δημοκρατία δίνει από σήμερα την ευκαιρία σε όποιον θέλει να καταθέσει το βιογραφικό του για να αξιολογηθεί η υποψηφιότητα του, αν δηλαδή διαθέτει επάρκεια και κατάλληλα προσόντα για να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Είναι μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι σήμερα.

Mικέλης Χατζηγάκης

Σχόλια (4)

 • Άντε Γεια

  Με αυτά τα κριτήρια ο Μικελης είναι κομμενος από χέρι!

  Απάντηση
 • Ημαρτον

  Τα Χάρβαρντ…δεν κάνουν τον Παπά!

  Απάντηση
 • ♥♥♥

  Βαλτε λίγο Ζεφη Νικολάου να ομορφυνει το site!

  Απάντηση
 • Καπετάν Πλεύσης

  Κριτήρια μελλοντικών υποψηφίων.
  1) Βιογραφικό 100 έως 150 ετών συγγενών πολιτικών.
  2) Τα συγγενικά στελέχη να έχουν διατελέσει τα εξής αξιώματα.(Πρωθυπουργός,Υπουργός, Βουλευτής,Νομάρχης,Δήμαρχος).
  Απαραίτητος όρος στα 100 έως 150 έτη τουλάχιστον 3 μέλη της οικογενείας ή πρόγονοι να τηρούν τα παραπάνω.
  4) Αν δεν πιάνετε τα κριτήρια θα γραφτείται στο μητρώο του κόμματος και σε 100 έως 150 έτη ίσως τα εγγόνια σας να φανούν πιο τυχερά. Γι αυτό αγωνιστείτε για το μέλλον των απογόνων σας.

  Οικογένεια Μητσοτάκη
  Ο Κωστής Μητσοτάκης (1845 – 1898) ήταν Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος.
  Γεννήθηκε στη Μονεμβασιά από Κρητικούς γονείς που είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την Κρήτη λόγω της εξέγερσης του 1841. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, του οποίου αναγορεύθηκε διδάκτωρ. Το 1872 εγκαθίσταται στα Χανιά, όπου αναπτύσσει πολιτική δράση με αποτέλεσμα την σύλληψη και φυλάκισή του στην Κωνσταντινούπολη. Ύστερα από διπλωματικές πιέσεις και διαδηλώσεις απελευθερώθηκε.
  Το 1878 ίδρυσε το Κόμμα των Φιλελευθέρων – των Ξυπόλητων και λίγο αργότερα εκλέγεται βουλευτής Κυδωνίας, πόλεως Χανίων και άπαξ Αποκορώνου», θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1888, οπότε και παραιτήθηκε. Το ίδιο έτος εξελέγη εφέτης. Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας “Λευκά Όρη” (1881 – 1887) καθώς και πρώτος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων. Υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου, τον οποίο προώθησε στην πολιτική μετά την παραίτησή του από την βουλευτική έδρα.
  Ήταν παντρεμένος με την Κατιγκω Βενιζέλου, αδερφή του Ελευθερίου Βενιζέλου, και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά: την Μαρία, τον Αριστομένη και τον Κυριάκο. Αποτελεί τον γενάρχη της πολιτικής οικογένειας Μητσοτάκη και εγγονός του είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

  Οικογένεια Χατζηγάκη
  Η συγκεκριμένη οικογένεια κατάγεται από την περιοχή των Τρικάλων και άκμαζε ήδη από τον καιρό που η Θεσσαλία ήταν ακόμη υπόδουλη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.Μέλη της έχουν εκλεγεί υπουργοί,βουλευτές,γερουσιαστές,δήμαρχοι και νομάρχες.Σημαντικά μέλη αυτής της οικογένειας είναι ο γερουσιαστής και βουλευτής Σωτήριος Χατζηγάκης με πολιτική δράση από το 1892 μέχρι και το θάνατό του,οι δήμαρχοι Τρικάλων Παναγιώτης Ι.Χατζηγάκης (1891-1903 και 1914-1928) και Χρίστος Π.Χατζηγάκης (1929-1934 και 1945-1946) καθώς και ο σημερινός βουλευτής της Ν.Δ.,Σωτήρης Χατζηγάκης,ο οποίος εκλέγεται από το 1974 και έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας(1989),υπουργός Εργασίας(1989),Εμπορίου (1990),Γεωργίας(1991-1992),Δικαιοσύνης(2007-2009) και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(2009).Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός και σημερινός βουλευτής συνδέεται συγγενικά και με τον αποθανόντα αρχηγό της Ν.Δ.,Ευάγγελο Αβέρωφ.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή