"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Μικέλης : θα το παλέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mικέλης Χατζηγάκης : Κάθε πρωί (σχεδόν) καθόμαστε μαζί στο γραφείο μου και συζητάμε. Άλλοτε διαφωνούμε και άλλοτε συμφωνούμε. Αλλά πάντα συζητάμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα νέων ανθρώπων που ενδιαφέρεται για την πολιτική γιατί πιστεύει ότι μέσα από την πολιτική μπορεί να βοηθήσει τον τόπο της. Δυστυχώς, η Ελληνική δημοκρατία δείχνει όλο και πιο φθαρμένη και το πολιτικό σύστημα όλο και πιο ανίκανο. Ωστόσο, θεωρώ πως όσο μαύρα και αν βλέπουμε τα πράγματα τώρα είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε. Μπορούμε να ξαναχτίσουμε μια χώρα που να λειτουργεί σωστά και για την οποία να είμαστε περήφανοι. Δεν ξέρω σε πόσο καιρό θα τα καταφέρουμε. Αλλά αν δεν προσπαθήσουμε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Και είμαστε αποφασισμένοι να το παλέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητέ Μικέλη
    Πολύ καλή η πρωτοβουλία σας για ένα διάλογο για τα θέματα της πολιτικής και γενικότερα της οικονομίας και του λοιπού κοινωνικού βίου.
    Αλλά καθώς γνωρίζεται ο διάλογος τόσο στη μορφή που τον αντιλαμβανόταν ο Σωκράτης ή στη Μαρξιστική του μορφή, όποια από τις δύο διαλέξτε, συμπεριλαμβάνει ερωτήσεις, αναλύσεις και απαντήσεις, αλλιώς η τόσο σοφή γλώσσα μας τον ονομάζει μονόλογο.
    Καλό είναι αυτό που κάνετε και πράγματι είναι καινοτομία, να συλλέγετε τις απόψεις και τις γνώμες των συμπολιτών, αλλά πρέπει να δίνεται και απαντήσεις και οι απαντήσεις δίνονται με δύο τρόπους προφορικώς και γραπτώς συνεπώς ο διάλογος γίνεται είτε γραπτώς είτε προφορικώς.
    Ένεκεν της διάθεσης σας για διάλογο, σας διατυπώνω γραπτώς μερικές σημαντικές για τους πολίτες ερωτήσεις:
    α) Το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκετε, έχει στις αρχές του το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα της οικονομικής ανάπτυξης και λειτουργίας της οικονομίας. και συνεπώς θεωρείτε ότι τη λύση όλων των προβλημάτων θα τη φέρουν οι αγορές; Τι επακριβώς πιστεύεται για αυτό;

    β) Στις μέρες μας προέκυψε το ζήτημα των σχέσεων Πολιτείας Εκκλησίας. Ποια είναι η σαφής θέση, τόσο η δική σας όσο και του κόμματος για αυτό; Κρίνεται σκόπιμο η Εκκλησία να κατέχει περιουσιακά στοιχεία που της χάρισαν οι Οθωμανοί κατακτητές μας; Τι θα κάνετε εσείς για το θέμα αυτό όταν θα έρθετε στην εξουσία; Με δεδομένο ότι σε καμιά χώρα της ΕΕ η μισθοδοσία των κληρικών δεν γίνεται από τις κρατικές δαπάνες.

    γ)Σκοπιανό. Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε στη συμφωνία των Πρεσπών. Ποια είναι η θέση του κόμματος και η δικής για το θέμα αυτό. Μήπως μια συμφωνία όπως αυτή που έγινε με την προδιαγραφόμενη ένταξη της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ αποτελεί τη βάση για μεγαλύτερη σχέση με τους βαλκάνιους γείτονες μας κάτι που το οραματίστηκε αρχικά ο ιδρυτής του κόμματος σας Κωνσταντίνος Καραμανλής; Μήπως εν τη ενώσει το βαλκανικό τοπίο αλλάξει προς το καλύτερο;

    δ) Σας είχα και παλαιότερα υποβάλλει το ερώτημα της παραποίησης των μακρο-οικονομικών δεδομένων της χώρας μας, υπόθεση Γεωργίου ΕΛΣΤΑΤ με βάση τα οποία μπήκε η χώρα μας στη δίνη των μνημονίων, περιμένω ακόμα την απάντηση σας.

    Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας, με αυτά τα ερωτήματα, δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση, αλλά θέλω να σας δώσω την ευκαιρία της παρουσίασης των απόψεων σας.

    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης