Μικέλης Χατζηγάκης: «Η Ορθοδοξία είναι η βάση της ταυτότητας μας» Reviewed by Momizat on . Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που άπτονται της Εκκλησίας, όπως η πρόσφατη συ Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που άπτονται της Εκκλησίας, όπως η πρόσφατη συ Rating: 0

Μικέλης Χατζηγάκης: «Η Ορθοδοξία είναι η βάση της ταυτότητας μας»

Μικέλης Χατζηγάκης: «Η Ορθοδοξία είναι η βάση της ταυτότητας μας»

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που άπτονται της Εκκλησίας, όπως η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Ο Τρικαλινός πολιτικός υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας (π.χ. μέσω συσσιτίων, κοινωνικών έργων, κτλ) στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να σηκωθεί όρθια.

Ο Μικέλης Χατζηγάκης τόνισε πως «ιδιαίτερα σε καιρούς παγκοσμιοποίησης, όπως σήμερα, όπου η ταυτότητα των λαών αλλοιώνεται και πολτοποιείται στο όνομα της «προόδου», το Χριστιανικό στοιχείο είναι ένα από τα θεμελιώδη και αναπόσπαστα κομμάτια της Ελληνικής μας  ταυτότητας. Ο Ελληνισμός, άλλωστε, πολλές φορές τους περασμένους αιώνες στηρίχθηκε στον Χριστιανισμό για να διασωθεί σε δύσκολους καιρούς (π.χ. Τουρκοκρατία). Η Ελλάδα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, αλλά όχι ξεχνώντας τις ρίζες της. Η Ορθοδοξία είναι η βάση της Ελληνικής ταυτότητας μας και πρέπει να διασφαλιστεί από ύπουλα χτυπήματα που συχνά έρχονται εκ των έσω».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και ο Μικέλης Χατζηγάκης συζήτησαν τα ιδανικά και τις αξίες που μας διδάσκει ο Χριστιανισμός, και οι οποίες είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Γιατί σήμερα η Ελλάδα βιώνει πρωτίστως μια κρίση αρχών και αξιών, η οποία στην συνέχεια γέννησε την οικονομική και πολιτική παρακμή. Η Εκκλησία μας διδάσκει αγάπη, προσφορά και αλληλεγγύη και όσο ταχύτερα ξαναβρούμε τα σωστά πρότυπα τόσο ταχύτερα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή