Μικρή θεσμική ανάσα στο κυνήγι μαγισσών – του Δημήτρη Παπαθανασίου Reviewed by Momizat on . jimpap17@yahoo.gr Εδώ και μερικές μέρες, η πλειοψηφία μίας Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής συμπεριφέρεται ως ταύρος σε υαλοπωλείο, προσπαθώντας με κάθε τρόπ jimpap17@yahoo.gr Εδώ και μερικές μέρες, η πλειοψηφία μίας Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής συμπεριφέρεται ως ταύρος σε υαλοπωλείο, προσπαθώντας με κάθε τρόπ Rating: 0

Μικρή θεσμική ανάσα στο κυνήγι μαγισσών – του Δημήτρη Παπαθανασίου

Μικρή θεσμική ανάσα στο κυνήγι μαγισσών – του Δημήτρη Παπαθανασίου

jimpap17@yahoo.gr

Εδώ και μερικές μέρες, η πλειοψηφία μίας Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής συμπεριφέρεται ως ταύρος σε υαλοπωλείο, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποκαλύψει, άμεσα ή «έμμεσα» τις ταυτότητες των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Ανάμεσα σε παραθεσμικές μεθοδεύσεις, διαρροές , επικοινωνιακή προπαγάνδα και ανθρωποκυνηγητό, η απάντηση του Αρείου Πάγου που ξεκαθαρίζει ότι οι μάρτυρες θα εξεταστούν με τον τρόπο που επιθυμούν, είναι μία θεσμική ανάσα.

Είδαμε λοιπόν τις τελευταίες μέρες την Προανακριτική να συνεδριάζει με διαδικασίες fast track για να απορρίψει το αίτημα εξαίρεσης του εισηγητή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος μπορεί να είναι και δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά και «ανακριτής» σε μία υπόθεση που έχει ξεκινήσει μετά από μήνυση του Αντώνη Σαμαρά.

Είδαμε την Επιτροπή να αψηφά τη συμβουλευτική επιστολή της Εισαγγελέα Διαφθοράς, τις οδηγίες του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ. και τις επιστολές των ίδιων των μαρτύρων, προσπαθώντας να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

Είδαμε μέλη της να καγχάζουν για τον «Σαράφη» που «έγινε λαγός» και «την αλήθεια που έλαμψε», όταν ο μάρτυρας δεν
εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και τα, νόμιμα μεν, μη εφαρμόσιμα δε, εντάλματα βίαιης προσαγωγής που αποφάσισαν ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Είδαμε τις επιλεκτικές διαρροές και τις επιλεκτικές αναγνώσεις δικαστικών εντολών από σωρεία ΜΜΕ.

Α κι έναν υπουργό,εμπλεκόμενο στην υπόθεση Novartis, σε ρόλο τηλε-εισαγγελέα, να βάζει στο στόχαστρο μέχρι και την αγαπημένη του αστυνομία.

Σε αυτό το τουλάχιστον φαιδρό κλίμα και με την Επιτροπή να εμφανίζει σοβαρή αλλεργία στη διάκριση των εξουσιών, η απάντηση του Αρείου Πάγου που ξεκαθαρίζει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα εξεταστούν με τον τρόπο που επιθυμούν είναι μία πρόσκαιρη θεσμική ανάσα.

Με έγγραφη απάντησή του, ο αντιεισαγγελέας Μπρακουμάτσος ξεκαθαρίζει την κατάσταση, σταματώντας, προς το παρόν, τις μεθοδεύσεις.

Προφανώς βέβαια η Επιτροπή δεν θα σταματήσει αφού συστάθηκε για να ενισχύσει με κάθε τρόπο το αφήγημα περί σκευωρίας. H λειτουργία της, με τις επιλεκτικές διαρροές, την πλειοψηφία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ να καθορίζει τις εξελίξεις σε υπόθεση που αφορά τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και το δομικό πρόβλημα της de facto μη διάκρισης των εξουσιών, έχει στόχο μόνο το επικοινωνιακό καθάρισμα.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το κυνήγι μαγισσών θα συνεχιστεί, προσχήματα πλέον δεν υπάρχουν.

Τουλάχιστον όμως, στο τέλος μίας δύσκολης κι επίπονης για τους θεσμούς εβδομάδας, μπήκε ένα, προσωρινό μάλλον, φρένο.

Πάλι καλά.

(Η ιστοσελίδα ΤΡΙΚΚΗPRESS φιλοξενεί, αλλά δεν δεσμεύεται απαραίτητα από τα όσα διατυπώνει η στήλη
και για αυτό παρέχει στους αναγνώστες της τη δυνατότητα αντίκρουσης και σχολιασμού των απόψεων που
εκφράζονται εδώ.)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή