Μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Reviewed by Momizat on . Ελάχιστη η συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο για την 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Λίγοι δεκάδες τρικαλινοί βρέθηκαν στη συγκέντρωση και Ελάχιστη η συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο για την 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Λίγοι δεκάδες τρικαλινοί βρέθηκαν στη συγκέντρωση και Rating: 0

Μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

Μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

Ελάχιστη η συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο για την 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Λίγοι δεκάδες τρικαλινοί βρέθηκαν στη συγκέντρωση και άκουσαν να διαβάζεται το ψήφισμα. Για κανονική πορεία, ούτε λόγος. Απλώς ένα είδος πορείας έγινε προς το διοικητήριο, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα στον αναπληρούντα τον Χ. Μιχαλάκη, Ντ. Μπάρδα. Το ψήφισμα αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του Νομού Τρικάλων, πραγματοποιήσαμε σήμερα 6 – 11 – 2013 συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ύστερα από απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε. για κήρυξη 24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ αντιδρώντας στις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά τις εκβιαστικές, αντικοινωνικές, αντεργατικές και καταστροφικές απαιτήσεις της Τρόικα, αφού ακούσαμε την κεντρική ομιλία

Δ Ι Α Π Ι Σ Τ Ω Ν Ο Υ Μ Ε

 • Η εμμονή των Τροικανών και της Κυβέρνησης στις μνημονιακές πολιτικές, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
 • Η κατάφορη μείωση των εισοδημάτων μας, η φορολεηλασία και τα επανωτά χαράτσια, η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, οι απολύσεις στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, η δραματική αύξηση της ανεργίας, η διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών όπως της Παιδείας και της Υγείας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση του Δημόσιου Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος και η δραματική μείωση των Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων, η συνεχιζόμενη ύφεση στην οικονομία είναι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.
 • Η Κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό. Χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για την ποινικοποίηση των αγώνων, επιστρατεύει εργαζόμενους, απειλεί ακόμα και με εξαφάνιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση της απεργίας.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την πολιτική.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Ανατροπή των αντεργατικών και αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών
 • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για τη διασφάλιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
 • Δουλειές, ανάπτυξη, εργασιακή προοπτική και απασχόληση για τους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.
 • Φραγμό στον καλπασμό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην περιθωριοποίηση της κοινωνίας.
 • Κατάργηση των επιστρατεύσεων και των κυβερνητικών Συνταγματικών εκτροπών.
 • Καμία απόλυση για τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου και των φορέων του Δημοσίου.
 • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών.
 • Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, των υπηρεσιών και επιχειρήσεων, όχι στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του Δημοσίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 • Υπεράσπιση του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος, αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και επιστροφή των κλεμμένων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης.
 • Χρηματοδότηση, ενίσχυση και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ

 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη σκληρή και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε με ενότητα τους αγώνες μας, για να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε τις αδιέξοδες και καταστροφικές αυτές πολιτικές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δουλειές για όλους

Αφήστε το σχόλιο σας