"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Άλλο ένα μνημείο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και της στρεβλής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού στο νομό, μετά το φράγμα της Μεσοχώρας, τη γέφυρα Καλατράβα, τη ΒΙ.ΠΑ Φαρκαδόνας, το ποδηλατοδρόμιο και το κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων, αποτελεί η προ ολίγων ετών διάνοιξη του δρόμου γέφυρας Αλεξίου – Αθαμανίας (Μουτσιάρα), πάνω στη κοίτη του ποταμού..!! 


Χωρίς καμία περιβαλλοντική ευαισθησία και στοιχειώδη λογική, η Περιφέρεια κατακρεούργησε ένα παρθένο βουνό το Πλούν (Μακριά ράχη) της οροσειράς της Πίνδου, με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ετήσια δαπάνη συντήρησης πολλών ακόμη, ως εναλλακτική διαδρομή στην υφιστάμενη σύνδεση μέσω Γαρδικίου, για το μικρό παραθεριστικό χωριό Αθαμανία.


Κι αυτό γιατί για λίγες ημέρες τον Αύγουστο, η ανεξέλεγκτη και παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων στο Γαρδίκι, δυσχεραίνει τη συγκοινωνία με το τελευταίο αυτό οικισμό του Ασπροποτάμου.  


Όταν δηλαδή αδυνατούμε να επιβάλλουμε τη νομιμότητα σε ένα χωριό για ψηφοθηρικούς λόγους, φτιάχνουμε ένα καινούργιο δρόμο – που καταστρέφεται όμως κάθε φορά που φουσκώνει ο Μουτσιαρίτης (παραπόταμος του Αχελώου) -, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των παραθεριστών του άλλου χωριού, πάλι για τον ίδιο λόγο.


Όσο για αναπτυξιακές υποδομές όπως ο οδικός άξονας Τρικάλων – Άρτας, μπορούν να περιμένουν, αφού προηγείται η ομαλή πρόσβαση στα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου, στους στάβλους των ημετέρων και τα πλείστα μοναστήρια του νομού. 

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ως πρόεδρος της ΤΚ Αθαμανίας
    θα ήθελα να αναφέρω – διορθώσω μερικές λανθασμένες διατυπώσεις του κ. Κουτσονάσιου, πιθανόν κάποια λανθασμένη ενημέρωσή του καθώς και στοιχεία που δείχνουν ότι έχει να επισκεφτεί την περιοχή αρκετά, εάν όχι πολλά, χρόνια:
    Α) Το χωριό Αθαμανία (και όχι οικισμός – ή ‘’μικρό χωριό’’) δεν είναι μόνο ένα παραθεριστικό χωριό του Ασπροποτάμου, παρά ένα ενεργό χωριό όπου αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται και είναι ενεργές καθόλη τη διάρκεια του έτους επιχειρήσεις όπως ξενοδοχειακή μονάδα, ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα πέστροφας, ταβέρνες, παραδοσιακό καφενείο, μάντρα οικοδομών, ενοικιαζόμενα airbnb, καθώς και κτηνοτροφικές – μελισσοκομικές μονάδες.
    Β) ο δρόμος γέφυρας Αλεξίου – Αθαμανίας έχει διανοιχτεί εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια (πληροφορίες Δασαρχείο Τρικάλων) και όχι προ ολίγων ετών
    Γ) ποτέ δεν κατακρεουργήθηκε το βουνό Πλούν καθότι οι επεμβάσεις δίπλα στην κοίτη του ποταμού ήταν ήπιες (επιχωματώσεις, ζαρζανέτ) και μόνο στη βάση του βουνού
    Επίσης θα ήθελα να αναφέρω το σημαντικό πρόβλημα πρόσβασης στο χωριό Αθαμανία, ιδιαίτερα τους χειμερινού μήνες, στο δρόμο μέσω του χωριού Γαρδικίου, όπου οι συχνές καταπτώσεις βράχων, και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, παγετός) παρά την τοποθέτηση χιονολαστίχων και τεσσάρων πολλές φορές αλυσίδων, καθιστούν τη διέλευση σχεδόν αδύνατη.
    Γι αυτό προσπαθούμε για την υλοποίηση και τη σωστή διάνοιξη ενός δρόμου που δεν θα καταστρέφεται με το «φούσκωμα» του Μουτυσιαρίτη ποταμού, και αυτό γιατί μετακινούμαστε καθόλη τη διάρκεια του έτους, και όχι μόνο τις ημέρες του 15Αύγουστου που ούτως ή άλλως ο μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων δυσχεραίνει την συγκοινωνία, και επιθυμούμε να φτάνουμε «σώοι» στον προορισμό μας.
    Κάλλος Γεώργιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης