«Μισά» καλά νέα για τον Ε65 Reviewed by Momizat on .   Απάντηση πήρε ο Ηλίας Βλαχογιάννης από τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη για τον Ε65: - Το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα θα ολοκληρωθεί, αλλά αργότερα - Επιχειρείται   Απάντηση πήρε ο Ηλίας Βλαχογιάννης από τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη για τον Ε65: - Το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα θα ολοκληρωθεί, αλλά αργότερα - Επιχειρείται Rating: 0

«Μισά» καλά νέα για τον Ε65

«Μισά» καλά νέα για τον Ε65

 

Απάντηση πήρε ο Ηλίας Βλαχογιάννης από τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη για τον Ε65:

– Το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα θα ολοκληρωθεί, αλλά αργότερα

– Επιχειρείται να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ
– Το Μουργκάνι – Εγνατία θα έχει νέα χάραξη…

Αυτά όλα σημαίνουν ότι θα περάσει η δεκαετία για να έχουμε – αν έχουμε – έναν ολοκληρωμένο δρόμο, που θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει από το 2004…

Αναλυτικά, οτ κείμενο του πολιτικού γραφείου του κ Βλαχογιάννη, είναι το ακόλουθο:

«Ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, έλαβε την απάντηση του Υπουργού στην Ερώτηση με θέμα «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ Ε65 – ΧΑΡΑΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΩΣ ΕΓΝΑΤΙΑ», στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το Αναβαλλόμενο τμήμα Ημικόμβος ΠΑΘΕ (Λαμία-Α.Κ. Ξυνιάδας, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης, της 28.11.2013, που κυρώθηκε με το Νόμο 4219.2013, και συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο άρθρο 4.3.2. της σύμβασης παραχώρησης, η κατασκευή των Αναβαλλόμενων Τμημάτων μετατίθεται χρονικά, και θα εκτελεστεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε αυτή.

Για το τμήμα αυτό, μήκους 32,5 χλμ περίπου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ένταξης, χρηματοδότησής του, στο νέο Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα 2014-2020.

Για το Αναβαλλόμενο τμήμα από Α/Κ Γρεβενών (Γέφυρα Μουργκάνη) έως Α/Κ Εγνατίας, όπως επίσης προβλέπεται στην Συμφωνία Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης της 28.11.2013, ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να συντάξει τις τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες της προτεινόμενης νέας χάραξης έως τέλους του 2014, ώστε να γίνει η τελική επιλογή της βέλτιστης χάραξης στο συγκεκριμένο τμήμα.»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ έχει φέρει επανειλημμένως το θέμα στη Βουλή, ενώ κατά τη συζήτηση και ψήφιση των νέων συμβάσεων παραχώρησης για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, από κοινού με τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ. κ. Κων/νο ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, απείλησαν με καταψήφιση του σχετικού νόμου, αν δεν ψηφίζονταν ρητή διάταξη για ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του οδικού άξονα Ε-65, εντός σαφούς χρονοδιαγράμματος».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή