Μισό δισ. “φούσκωσε” ο ΕΝΦΙΑ λόγω… λάθους Reviewed by Momizat on . Υπερβάλλοντα ζήλο έδειξε το υπουργείο Οικονομικών στον σχεδιασμό του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, ο οποίος είχε ξεκινήσει ως έκτακτο «χαράτσι», καθώς – σύμφωνα Υπερβάλλοντα ζήλο έδειξε το υπουργείο Οικονομικών στον σχεδιασμό του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, ο οποίος είχε ξεκινήσει ως έκτακτο «χαράτσι», καθώς – σύμφωνα Rating: 0

Μισό δισ. “φούσκωσε” ο ΕΝΦΙΑ λόγω… λάθους

Μισό δισ. “φούσκωσε” ο ΕΝΦΙΑ λόγω… λάθους

Υπερβάλλοντα ζήλο έδειξε το υπουργείο Οικονομικών στον σχεδιασμό του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων, ο οποίος είχε ξεκινήσει ως έκτακτο «χαράτσι», καθώς – σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, από την εκκαθάριση προκύπτει πως στο κρατικό ταμείο θα μπει μισό δισ. ευρώ παραπάνω από ο,τι είχε προϋπολογιστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην κυβέρνηση επεξεργάζονται ήδη σενάρια, είτε για οριζόντια μείωση της τάξης του 5%, είτε για αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού


Περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν περί τα 3,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014.

Ο λογαριασμός φέρεται να «φούσκωσε» λόγω της επιβάρυνσης οικοπέδων και χωραφιών. 

Το δημοσίευμα μεταφέρει δήλωση στελέχους του Μαξίμου ότι «ο φόρος πρέπει επειγόντως να έρθει στα ίσια του», καθώς θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επεξεργάζονται ήδη σενάρια, είτε για οριζόντια μείωση της τάξης του 5%, είτε για αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού. Ωστόσο, η δεύτερη επιλογή κρίνεται χρονοβόρα και μάλλον δύσκολη, δεδομένων των στενών περιθωρίων εξόφλησης του φόρου έως το τέλος του έτους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή